Outlook.com Premium är släppt — få personlig e-postadress med eget domännamn

Microsoft Outlook.com Logo

Outlook.com har äntligen öppnat upp för Premium-konton. Det betyder att vi snart kan ansluta domäner till den populära e-posttjänsten och få fem personliga adresser — något som tidigare bara var möjligt med Microsoft företagstjänst Office 365.

I skrivande stund handlar det om att man kan skaffa Premium som en sorts förhandstest till ett rabatterat pris. Endast 19,95 dollar första året istället för 49,99 dollar som blir standardpriset när Premium släpps på alla marknader.

För den summan får du inte bara möjligheten att ansluta din egna domän om du redan har en sådan (vi rekommenderar det, läs mer under). Du kan även skaffa en domänadress via Microsoft så att de sköter all hantering utan att du behöver tänka på något.

Premium-versionen av Outlook.com gör också att du slipper annonser när du kollar på dina e-postmeddelanden. Något du visserligen kunde betala dig ifrån även tidigare men som du nu får med i Premium.

Det finns ett litet krux med hela historien och det är att endast amerikanska konton på Outlook.com kan prova Premium just nu. Och det verkar som att inte alla där kan registrera domäner riktigt än, så utrullningen ser ut att vara ofärdig i skrivande stund.


Köp din domän från en svensk återförsäljare istället

Exakt när Premium öppnar upp för oss i Sverige återstår att se, men när den gör det finns en mycket viktig sak att tänka på. Om du skaffar din domän via Microsoft får du visserligen domänen gratis första året (sen tillkommer en årlig kostnad), men det är Microsoft som står som ägare.

Det här är något vi absolut inte kan rekommendera. Skaffa en domän från några svenska återförsäljare — som Loopia, Surftown eller Binero — och se till att ha full kontroll över domänen du bör äga. På så vis har du full kontroll och kan göra exakt vad du vill med den, något som inte är möjligt om Microsoft står som ägare.


Lästips: Outlook.com får stöd för domännamn igen – ny Premium-tjänst på gång


En viktig punkt är också att Microsoft inte tillåter automatisk vidarebefordring av e-postmeddelanden med Premium-versionen av Outlook.com. Om du är i behov av det bör du se dig om efter andra alternativ tills detta aktiveras.

Om du är fortsatt nyfiken rekommenderar vi att du besöker den officiella webbsajten för att läsa mer. Det är just nu väldigt tunt med information, men vi räknar med att mer dyker upp inom kort.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.