Outlook.com får stöd för domännamn igen – ny Premium-tjänst på gång

Microsoft Outlook.com Logo

Snart kan du använda egna domäner med Outlook.com. Efter att den omtyckta funktionen tagits bort från Hotmail har den som önskat använda sina egna domäner med Microsofts e-posttjänster varit begränsad till företagslösningar som Office 365 for Business.


Uppdatering 2017-08-17: Outlook.com får ny design och smarta funktioner. Läs mer här.

Inte direkt konsumentvänligt kan tyckas och det verkar som att Microsoft äntligen har förstått det.

Med Outlook Premium kommer man inom en överskådlig framtid att kunna skaffa ett domännamn via amerikanska GoDaddy och koppla det (automatiskt) till Outlook.com för att använda det där. I skrivande stund får ett litet antal användare i USA prova på nya Premium-tjänsten under en period; detta för att undersöka intresset och se vad som kan förbättras i framtiden.

Tyvärr verkar det som att man måste köpa ett nytt domännamn hos GoDaddy för att Premium-tjänsten ska fungera och det är givetvis riktigt dåligt. För det första har GoDaddy ett dåligt rykte om sig för sina domän- och webbtjänster, för det andra så har många väletablerade domäner som man vill använda. Att tvinga på någon ett nytt domännamn är helt absurt.


Tvingar användarna till företagslösningar

Troligtvis är det en begränsning som lagts in för att de med högre krav ska använda företagslösningarna hos Microsoft. Jag använder själv Office 365 for Business och ett domännamn kopplat till detta via min domänregistrator (den som hanterar mina domäner åt mig).

Fördelen med Outlook Premium är att man bara betalar 20 dollar för ett helt år, vilket är cirka 210 kronor inklusive moms. Inte speciellt mycket pengar för att använda egna domänen som e-postadressen precis och något jag verkligen kan rekommendera. Det ger en ökad känsla av att man är seriös som avsändare jämfört med Gmail- eller Outlook-adresser — eller gud förbjude Hotmail.

Fördelen med Outlook Premium är att man bara betalar 20 dollar för ett helt år, vilket är cirka 210 kronor inklusive moms. Inte speciellt mycket pengar för att använda egna domänen som e-postadressen precis och något jag verkligen kan rekommendera. Det ger en ökad känsla av att man är seriös som avsändare jämfört med Gmail– eller Outlook-adresser — eller gud förbjude Hotmail.


Microsoft Outlook.com Logo

MICROSOFT SLÄPPER STOR UPPGRADERING AV OUTLOOK.COM

Windows Live Mail 2012

WINDOWS LIVE MAIL 2012 UPPDATERAS – STÖD FÖR OUTLOOK.COM IGEN