Outlook.com får ny design och smarta funktioner — så kan du testa direkt

new-outlook-com-2017-theverge
BIldkälla: The Verge

Microsoft arbetar med en ny design till Outlook.com och det är tredje gången sen 2012 som företaget fräschar upp utseendet på sajten. Initialt kommer nya designen att visas i en beta-form till ett litet antal användare — därefter får alla chansen att prova direkt via Outlook.com.

Bland nyheterna som lyfts fram finner vi en optimerad konversationsvy och möjligheten att öppna bifogade filer mycket snabbare. Det finns en ny sökruta som är placerad överst i inboxen istället för på sidan, och där kan du hitta både e-postmeddelanden och kontakter i sökresultaten.

Du kommer även kunna se förhandsvisningar av filer och fotografier direkt i konversationslistan. Det betyder att du snabbare får en överblick av vad som finns i inkorgen och vilket e-postmeddelande som du letar efter.

Det ska även gå snabbare att hitta kontakter i inkorgen genom att tagga personer som favoriter. Perfekt när du vill hitta det där e-postmeddelandet från svärmor, frun eller chefen.

Microsoft inkluderar även stöd för av GIF:ar och emojis med enkel bifogning till e-postmeddelanden med ett knapptryck. Det går även att öka på dessa i nya sökfältet om man så önskar. Om vi ska tro denna studie kring emojis och e-post är detta dock något du bör använda i minimal utsträckning.

Vidare arbetar Microsoft med lite smartare funktioner som att kunna tagga restauranger, flyg, sportlag och dylikt direkt i e-postmeddelanden. Det ska göra det snabbare att snabbt inkludera adresser, flygtider, sportevenemang och liknande direkt i en konversation via taggarna.

Nya funktioner och förbättringar kommer att inkluderas över de kommande månaderna. Inte bara för e-postdelen utan även kalendern och kontakterna kommer att få sina optimeringar med tiden.

Så kan du testa nya Outlook.com direkt

För att testa behöver du bara logga in på ditt konto hos Outlook.com och när du får prova beta-versionen kommer det att stå vid inloggningen. Ett knapptryck senare och du får nya designen, men tänk på att allt inte är färdigt än. Det kan finnas felaktigheter och små utmaningar längs vägen och det är viktigt att du rapporterar allt du hittar till Microsoft.

Om du inte vill vänta på en inbjudan från Microsoft finns ett litet knep att ta till:

  • Logga in på ditt Outlook.com-konto via webbläsaren.
  • Gå till adressfältet och ändra adressen till följande:
    https://outlook.live.com/mail/#/inbox
  • Tryck Enter och ladda om sidan.
  • Klart!

Svårare än så är det inte, men en varningens ord är på sin plats. Om du använder knepet ovan och väljer att gå ur beta-versionen igen är risken att du inte kommer in igen förrän färdiga versionen släpps.

Dessutom, eftersom du inte har gått med i beta-programmet rent officiellt måste du använda ovanstående adress varje gång du ska kolla din e-post eller kalender. Det kan bli lite jobbigt i längden så vi rekommenderar att du går med via beta-inbjudan istället. Det är enklare, du kan alltid gå ur och sedan med igen om du vill.

Har du provat nya Outlook.com redan? Skriv en rad och berätta vad du tycker!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.