Crackdown 3 försenas — släpps tidigast våren 2018

crackdown-3

Crackdown 3 är ett hett efterlängtat spel som initialt var tänkt att släppas tillsammans med Xbox One X i november, men vars lansering nu flyttas fram. Istället är spelet tänkt att släppas någon gång under våren 2018.

Beslutet gör att Microsoft nu saknar ett storspel som kan släppas samtidigt med Xbox One X, och istället tvingas man förlita sig på uppdateringar till gamla spel från utvecklarna. Knappast vad Microsoft hade tänkt sig.

Speciellt inte då Crackdown 3 presenterades första gången under E3-mässan 2014. Och det Redmond-baserade företaget är minst sagt beklagande över beskedet som kommer från egna spelutvecklaren Microsoft Studios Publishing.

Shannon Loftis är general manager på Microsoft Studios Publishing och hon skriver i ett meddelande till webbsajten Polygon hur svårt det var att ta beslutet.

— Vi är mycket exalterade över Crackdown 3 och det är också många fans, så det var ett tufft beslut att ta att flytta lanseringsdatumet. Dock måste vi vara säkra på att släppa ett bra spel med rätt kvaliteter, och vid rätt tidpunkt. Den här extra tiden kommer att läggas på att förbättra spelets visuella delar, säger Shannon Loftis.

Andra spel som Shannon Loftis istället vill lyfta fram för Xbox One X är Forza Motorsport 7, Cuphead, Super Lucky’s Tale och PlayerUnknown’s Battlegrounds. Knappast spel som lockar lika många som hett efterlängtade Crackdown 3.

Av de fyra lär Forza Motorsport 7 vara det snyggaste och vi hoppas verkligen att grafiken blir enastående med Xbox One X. Spelet släpps redan den oktober så den som uppgraderar med nya spelkonsolen i november lär leta skillnader spelet mellan gamla och nya konsolen.

Har du sett fram emot att få spela Crackdown 3 i år och vad tycker du i så fall om förseningen? Gör Microsoft rätt som fördröjer lanseringen för att finputsa eller tar du hellre spelet med uppdateringar som fixar alla barnsjukdomar i efterhand?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.