Hundratals lösenord till Spotify-konton på vift – är musiktjänsten hackad?

Spotify Logo

Använder du Spotify kan det vara läge att se över lösenordet till kontot. Det har nämligen läckt ut flera hundra användaruppgifter vilket pekar på att musiktjänsten kan ha utsatts för en hackerattack — något Spotify själva menar inte har hänt.


Oavsett vad som hänt så är det en stor mängd användare som riskerar att se sina personliga uppgifter spridda på internet och konton hackade. Tids nog lär vi få reda på hur det hela gått till och Spotify håller noga koll på en mängd webbsajter för att se om fler konton läcker ut.

Om det faktiskt rör sig om en hackerattack så vore det inte första gången. I maj förra året tillkännagav musiktjänsten att hackare hade lyckats göra intrång och kommit åt företagsdata. Vid tillfället var det bara en enda användare som faktiskt påverkades vilket får sägas vara mycket tursamt.

Hur omfattningen ser ut idag återstår att se och vi hoppas att Spotify hittar anledningen till att så många lösenord är lösa på internet.

Tills vi får en bättre känsla för vad som är på gång så rekommenderas att du ändrar lösenordet till ditt Spotify-konto. Inte för att du behöver vara en av de drabbade bland de miljontals användarna, men visst är det bra att vara säker, eller hur?