Nu kommer nya Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

Det har cirkulerat en hel del rykten om nya Galaxy S7 på nätet, och det långt innan telefonen ens hade ett datum för lansering. Något som många tycktes vara rörande överens om var att designen inte skulle ändras så mycket, och här har man delvis haft rätt. Det rör sig fortfarande om en telefon som känns lite tyngre och otympligare än andra smartphones men man har ändrat detaljer som har gett en lite snyggare och behändigare form.


Nu när telefonen snart kommer att finnas i handeln så kanske du funderar lite på vad som kommer att vara bättre med S7 jämfört med tidigare modeller, så låt oss se på några punkter som kan vara lite extra intressanta…

Ny design

Designen har alltså förändrats på så vis att baksidan på telefonen har rundats. Det här ger en känsla som skiljer sig från tidigare versioner. Något som är kul är att man har återgått till IP68 designen som gör det möjligt att sänka Galaxyn i vatten på 1.5 meters djup under 30 minuters tid utan att behöva se sig om efter en ny mobiltelefon. Den klarar alltså ett fall i den stora luren…

Känslan då man surfar

Skärmens 1440 gånger 2560 pixlar ser till att du inte kommer att se några pixlar då du får en mycket skarp upplösning. Det här får stor betydelse då du surfar eftersom bilder ser tydliga och bra ut. Det här får förstås också betydelse för den som gillar att satsa på spel på sajter som https://sv.karamba.com där man erbjuder casinospelen som är gjorda för mindre skärmar som till exempel Netents Touch spel.

Smart Game Launcher

Om vi ändå talar om spel så är det också trevligt att se att nya Samsung Galaxy S7 är utrustad med en så kallad Game Launcher. Det här är ett område där du kan spara de sista spelen som du har laddat ner och där det finns lite olika verktyg som kan förbättra spelupplevelsen på telefonen. Du kan till exempel göra inställningar som gör att du sparar på batteriet när du spelar och du kan också spela in spelomgångarna. Det här är ju kanon om det är så att du till exempel vinner en gigantisk summa på en spelautomat och sedan upplever att du behöver presentera bevis på vinsten.


Display klocka

Displayen ser ut ungefär som tidigare men en liten sak har förändrats. I standby läget så kommer du att se en klocka, ett mönster eller din kalender. Det här ser förstås bra ut men det är också något som drar mer batterikraft. Även om det rör sig om mindre än 1 % per timme så kan man ställa sig frågande till om det här verkligen var en nödvändig förändring då Samsungs telefoner sedan tidigare inte direkt är kända för att erbjuda marknadens bästa batterier.

Samsung Galaxy S7 baksida

Kamera

Något som många vill veta mer om är förstås kameran och här kan man bli lite förvånad. Med Galaxy S7 så får vi en 12MP kamera och det betyder att man har nedgraderat från de 16MP som Galaxy S6 har. Men det här är inte en nedgradering för förändringen innebär att kameran kan ta in 25 % mer ljus och därmed så får man faktiskt en förbättring. Detta uppskattas både av de som vill ha snygga bilder att ladda upp till sociala nätverk snabbt och av de som faktiskt använder mobilen till att fotografera och filma sådant som används i mer seriösa sammanhang.

Det här är också en telefon som man med glädje kan använda för saker som kameraövervakning i butik då man kan installera ett system som till exempel Foscam och komma åt detta via mobilen på ett smidigt sätt.

Uppgradera eller inte…

För vissa så är det här inte en relevant fråga. Precis som med andra smartphones som iPhone så finns det en viss hysteri omkring nya Samsung släpp, och hypen omkring Galaxy S7 har varit rätt så stor. Om du ska vara en av de första att använda dig av S7 eller inte beror helt på hur viktigt det är för dig att ha det senaste. I och med att man inte kan tala om enorma förändringar så kanske det kan vara klokt att vänta lite och se vad folk som börjar använda Samsung Galaxy S7 kommer att ha att säga om den.