Raspberry Pi 3 får stöd för WiFi och Bluetooth

raspberry-pi-2
Raspberry Pi 2

Raspberry Pi 3 får inbyggt stöd för WiFi och Bluetooth — det påstår de senaste uppgifterna kring den nya modellen av Raspberry Pi. Minidatorn som snabbt blev extremt populär för sina utmärkta egenskaper och låga pris har fångat världen med storm sen första modellen släpptes under början på 2012.


Så populär att tre modeller har följt efter och inom kort kommer ytterligare en att släppas. Bland nyheterna som är värda att nämna finner vi en fyrkärnig processor klockad till 1,2 gigahertz, upp från 0,9 gigahertz i föregångaren. Tyvärr vet vi inte vilken processor som används men troligt är att Raspberry Pi fortsätter med en Broadcom-variant som är fullt bakåtkompatibel med den som används idag.

Det kommer även inbyggt stöd för WiFi och Bluetooth vilket förenklar anslutningen av extratillbehör och nätverk. Det är också denna punkt som troligtvis drar upp priset mest då Raspberry Pi 3 kommer att lanseras för 499 kronor. Det är en bra bit över de befintliga modellerna och ett stort steg då ökningen kan avskräcka en del.

Därför ska du köpa en Raspberry Pi

Det finns mängder av tillämpningsområden för Raspberry Pi och man kan göra hur många spännande projekt som helst med den lilla datorn. Skapa din egen, superbilliga lilla surfdator till vardagsrummet, kör Windows 3.0 på den eller styr nästa generations dödsrobotar. Du kan göra riktigt mycket och med Raspberry Pi handlar det mer om att kunna snarare än att det är bästa lösningen.

Ta Piratebay-profilen (före detta mer exakt) Peter Sunde som använde en Raspberry Pi för att skapa 100 kopior av låten Crazy (Gnarls Barkley) varje sekund, eller 8 miljoner varje dag om vi slår ut det på 24 timmar. Målet var att visa för musikindustrin att deras ersättningsgrunder för piratkopiering är obrukbar.


Raspberry Pi ger mycket att hämta åt den som sätter sig in i hur den fungerar och vill lära sig mer. Om den nya modellen är värd 499 kronor återstår att se men det är mycket spännande varje gång en ny modell närmar sig lansering.