Mailbox stänger ner – Microsoft vill att du använder Outlook

Office iOS Outlook

Mailbox stänger ner för gott när Dropbox beslutar sig för att dra in på sina tjänster. Det är alltså hög tid att se sig om efter bra alternativ och Microsoft menar att de har det bästa för både Android och IOS — nämligen Outlook.

I ett blogginlägg bjuder Microsoft-profilen Javier Soltero in alla Mailbox-användare till att prova Outlook. Applikationen har blivit allt mer populär i takt med att förbättringar gjorts och idag är e-postklienten helt klart en stark konkurrent på marknaden.

Det är dock inte vår favorit då Cloudmagic och Airmail (endast iOS) båda är fantastiska. Designen känns bättre, funktionerna är fler och de har inte kalenderfunktioner som känns halvfärdiga (de har inga alls faktiskt). Outlook har ärvt egenskaper från Sun Calendar — marknadens bästa kalenderapp någonsin — men utan att ens vara i närheten av samma utmärkta egenskaper.

Tuff konkurrens – kan Outlook lyckas?

Om Outlook faktiskt kan locka Mailbox-användarna återstår att se men med konkurrensen som finns idag blir det svårt. Det krävs stora förbättringar för att verkligen attrahera de mer inbitna användarna då alla ändringar i gränssnitt- och funktionalitet kan vara en svår tröskel för en del.

Undertecknad använder Airmail eftersom gränssnitt och funktionalitet tilltalar mig men Outlook finns installerad för eventuella uppdateringar som kan göra den klienten mer attraktiv i framtiden. Även Cloudmagic och Gmail finns med men endast Airmail har konfigurerade konton.

Vilken e-postapp använder du på din telefon och varför? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.