Nu får Galaxy S6 Edge+ äntligen Android 6.0 ”Marshmallow”

Android Logo 950 x 500

Samsung har börjat rulla ut uppdateringen för Android 6.0.1 ”Marsmallow” till Galaxy S6 Edge+ och det är inte en sekund för tidigt. Den sydkoreanska tillverkaren är inte känd för att vara snabb med sina uppdateringar och med fjolårets flaggskeppstelefon gör de inget undantag.


Nu verkar det dock som att en uppdatering är på gång och så länge man har en olåst telefon så bör den dyka upp inom kort. Anledningen till att vi skriver att den måste vara olåst är för att operatörslåsta modeller kommer att dröja längre då operatörerna vill göra egna kontroller och justeringar i mjukvaran.

Räkna därför med ytterligare en eller flera månader om telefonen är låst. För alla er andra som har turen att slippa operatörernas mellanhand så kan Samsungs Smart Switch-program används för att ladda ned mjukvaran. Versionsnumret är G928SKSU2BPAG och den väger in på mer än 1 GB så ladda inte ned över mobilt nätverk om du är rädd för att ta slut på din surfpott.

Android 6.0 ”Marshmallow” började rullas ut till Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge i Sydkorea den 1 februari och två veckor senare globalt. Därmed borde Galaxy S6 Edge+ kunna se en global utrullning av sin uppdatering i början på mars — men kolla Smart Switch regelbundet så bör du kunna se den tidigare.