Windows Live Mail 2012 uppdateras – stöd för Outlook.com igen

windows live mail 2012

Många som valt en e-postklient till datorn tenderar att använda denna i nöd och lust tills det inte går längre. Outlook Express är ett utmärkt exempel som hade mängder av användare in i det absolut sista innan de allra flesta tvingades att byta och nyligen verkade det som att användare av Windows Live Mail 2012 skulle gå samma öde till mötes.


Nu meddelar Microsoft att de tänker uppdatera sin fortsatt populära e-postklient så den fortsätter att fungera med Outlook, Hotmail, Live och MSN även i framtiden. Detta efter uppgifter om att justeringar till dessa tjänster skulle göra Windows Live Mail 2012 oförmögen att hämta nya meddelanden.

Microsoft: Byt till en ny e-postklient

Givetvis är det inte uppskattat av Microsoft att användare stannar kvar med en så gammal e-postklient utan har en officiell önskan att de byter till den inbyggda klienten i Windows 8, Windows 8.1 eller Windows 10.

Det är inte troligt att Microsoft tänker fortsätta den givmildhet som visats hittills för Windows Live Mail 2012 och de som envist bitit sig fast bör se sig om efter andra alternativ. Webbgränsnitten har blivit mycket kompetenta och för de allra flesta kommer e-post i webbläsaren att fungera mer än väl – logga in på Outlook.com och prova själv.

Vill man sitta kvar med Windows Live Mail 2012 ett tag till medan man bestämmer sig så finns uppdateringen att hämta här. Den löser problemet med stöd för tjänsterna men frågan är om det är värt det.


Det finns utmärkta ersättare som fungerar riktigt bra och här är våra tre favoriter för Outlook.com just nu.

Tre utmärkta alternativ

Mail i Windows 10mail-logo-windows10-300px är helt gratis och medföljer operativsystemet. Har en responsiv design som följer riktlinjerna för ’universal apps’ och skalar upp eller ner efter skärmens upplösning. Har bra stöd för olika e-posttjänster och kommer med inbyggd kalenderfunktion som även stöder Google. Ett bra förstaval för alla lägen om man vill ha en e-postapplikation utan kostnad.

OutlookOutlook är det professionella valet som följer med i Office-paketet från Microsoft. Har bäst funktionalitet för de mer avancerade användarna och är mycket tätt integrerad med Exchange. Kostar en del pengar man tänker man använda Exchange eller bara är en dedikerad användare av Microsofts produkter så kan Outlook vara ett bra val.

Outlook.com Logo 300pxOutlook.com är e-posttjänsten direkt i webbläsaren och det är så här de allra flesta känner igen tjänsten (förutom i telefonen och surfplattan). Laddar snabbt, har ett trevligt och användarvänligt gränssnitt samt gör precis det man kan önska sig av den Outlook.com är enkelt och vi kan rekommendera tjänsten direkt i webbläsaren utan problem.


Lästips: Open Live Writer – ett smartare bloggverktyg


Windows Essentials 2012

Windows Live Mail 2012 är en del av programsviten Windows Essentials 2012 som omfattar fem program som Microsoft pekar ut som nödvändiga för att snabbt komma igång i Windows.

De fem programmen är Fotogalleriet, Movie Maker, Windows Live Writer, Windows Live E-post (eller Windows Live Mail som är det engelska namnet) och OneDrive. Idag finns ingen anledning att använda sig av något program i listan eftersom de antingen har uppdaterats för att vara helt fristående eller har bättre alternativ på marknaden.

Tyvärr verkar Microsoft anse att Windows Essentials 2012 ska finnas tillgänglig även med Windows 10. Programmen är inte förinstallerade men ligger som snabblänkar om man skulle vilja ha dem. När till och med Microsoft skriver att de visserligen har stöd på Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10 men att alla inte kan väntas fungera felfritt så kan vi bara avråda från att använda dem överhuvudtaget.

Foto finns inbyggd direkt i Windows 10 idag, ersätt Movie Maker med gratisredigeraren från GoPro, Open Live Writer har tagit över för Windows Live Writer och OneDrive finns inbyggd i Windows.

Undvik Windows Essentials 2012 och hittar andra lösningar istället.