Microsoft släpper stor uppgradering av Outlook.com

Microsoft Outlook.com Logo

Microsoft har börjat rulla ut en enorm uppgradering till Outlook.com och inom de närmaste veckorna kommer flera miljoner användare att ta del av alla nyheterna. Redan i maj förra året kunde ett litet antal användare av tjänsten prova på allt det nya i en stängd beta men nu är det dags att öppna upp för alla.

Till att börja med introducerar Microsoft flera nya tillägg som fungerar med Outlook.com och flera av företagets företagsanpassade Office-tjänster. Tilläggen är bland annat från Evernote, PayPal, Yelp och Wunderlist. För alla produktivitetsentusiaster lär Evernote och Wunderlist komma som positiva nyheter medan PayPal underlättar för snabbare betalningar.

Skype i Outlook.com

Bättre implementering av Skype

Även Uber och Boomeringar är med på ett hörn där den sistnämnda bland annat kan användas för att ställa in påminnelser om inkomna e-postmeddelanden. Eller varför inte spåra dina skickade meddelanden och se om mottagaren har öppnat? En del tillägg har funnits tidigare men uppdaterats för att passa nya Outlook.com, så prova dem gärna – vi använder själva Evernote och Wunderlist med Office 365.

Andra nyheter är förbättrad implementering av Skype där möjligheten att schemalägga Skype-samtal snart är på gång. Detta görs via kalendern i Outlook och lär vara ett trevlig tillägg för alla som använder båda tjänsterna. Man kan även bädda in GIF-bilder via GIPHY i e-postmeddelanden och emojis om man föredrar det.

Det är tydligt att Microsoft nu storsatsar på sina molntjänster och det känns som att Redmond-företaget idag har ett övertag på Google som helt tvärt emot verkar ha stannat av. Inga större nyheter till Gmail har presenterats på senare tid och Gmail-applikationen för iOS har inte fått nått några större förbättringar på flera månader — till skillnad från Outlook for iOS som ständigt uppdateras med nyheter.

GIF-bilder i Outlook.com med GIPHY
GIF-bilder i Outlook.com med GIPHY

Samarbete med Dropbox och Box

Sen tidigare har Microsoft ingått i viktiga samarbeten med molntjänsterna Dropbox och Box, vilka båda är tätare integrerade med Microsoft tjänster idag. Arbetet med det påbörjades redan förra året och har kunnat provas för de som använt betaversionen av Outlook.com.

Många användare av Microsofts tjänster har spridda lösningar på olika tjänster och att kunna arbeta smidigt mot dessa från Office-tjänsterna är mycket smart. Speciellt för företag som kanske har mängder av material på ett håll och snabbt behöver kunna komma åt det på ett annat. Själv stannar undertecknad hos en och samma leverantör hela tiden och undviker att dela material på en mängd olika ställen.