Spotify har nu 50 miljoner betalande prenumeranter

Spotify Logo

Spotify har nått 50 miljoner betalande prenumeranter. En milstolpe som betyder att den populära musiktjänsten skaffat fler än 10 miljoner fler betalande användare på bara fem månader.


I skrivande stund vet vi inte exakt hur många som använder den reklamfinansierade varianten av Spotify, men klart är att tjänsten hade fler än 100 miljoner i juni förra året. En siffra som med säkerhet har ökat en hel del sedan dess.

Samtidigt har Apple rapporterat att de har fler än 20 miljoner betalande prenumerationer för musiktjänsten Music. Åtminstone hade tjänsten det i december förra året, idag vet vi inte någon mer exakt siffra; även om Apple-profilen Eddy Cue tidigare i februari lovade att siffran var högre än så.

Vilken musiktjänst som är bäst för dig beror så klart på en mängd olika saker. Vad vi kan nämna här är att Apple och Spotify verkar gå åt två olika håll med sin framtida utveckling vilket lär dela användarna ytterligare.


Lästips: Spotify Hi-Fi — bättre ljud till högre prisApple Music satsar mer på videoproduktion och att kunna erbjuda titlar som ”Planet of the Apps” och en spinoff till extremt populära ”Carpool Karaoke”. Spotify har istället börjat testa högupplöst ljud med kommande ”Spotify Hi-Fi” med förlustfritt komprimerad musik i CD-kvalitet.

Att välja mellan Spotify och Apple Music är inte enkelt om man ser till funktionalitet och mängden tillgängliga låtar. Lite enkelt kan sägas att om man redan är väl investerad i Apples produkter, som iPhone och iPad, kan Music vara ett mer praktiskt val. Annars finns bra goda anledningar att välja Spotify.

Läs mer om nyheten på 9to5mac.com.