Google släpper på begränsningen — ta emot större filer via Gmail

nya gmail till iphone 2016 e1488524394595

Gmail öppnar upp för att ta emot bifogade filer på upp till 50 megabyte. Det betyder att Google har fördubblat storleken som kan tas emot och med det gjort det lättare att hantera större filer när det behövs direkt i inkorgen.

Google hade hellre sett att fler använder sig av molntjänsten Drive för att på ett säkert sätt dela filer, men företaget har också en förståelse för de som inte vill nyttja Drive med Gmail. Därför kommer nu fördubblingen som lär uppskattas av många.

I skrivande stund har förbättringen inte nått alla användare då Google successivt rullar ut nyheten på alla marknader. Räkna dock med att du inom kort kan ta emot bifogade filer på upp till 50 megabyte med Gmail — även om vi faktiskt inte rekommenderar det.

Anledningen är enkel. Det finns inga bra anledningar att skicka e-post med bifogade filer längre. Använder du Gmail finns molntjänsten Drive redan kopplad på ditt Google-konto, och att ladda upp filerna där för att dela är säkrare och mer praktiskt.


Lästips: Google Drive blockerar dina piratkopierade filer från att delas


Det är mycket skräp som skickas som bifogade filer och det gör att Google begränsar vilka filtyper som får skickas. Tänker du e-posta en körbar exe-fil eller ett javascript till någon, ja då blir det tvärstopp direkt. De anses osäkra av Google som snällt ber dig ladda upp dem till Drive först. Då kan de scannas av deras antivirusprogram.

Om du använder Drive går det dessutom enklare att kontrollera vad du har skickat, det är smartare kontroll över tillgången på delningarna och du kan snabbt ta bort onödiga filer från molntjänsten. Dessutom kan du fortfarande bara skicka upp till 25 megabyte per e-postmeddelande, så den begränsningen finns kvar sen tidigare.

Läs mer om nyheten på Googles officiella webbsajt.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.