Nya Macbook Pro har problem med tangentbordet

Macbook Pro Late 2016 keyboard

Apple kan ha problem med tangentbord till senaste Macbook Pro. Detta efter att ett antal användare rapporterat en mängd utmaningar som kan vara direkt relaterad till datorns fjärilsbrytare till tangenterna.

Redan med första generationens Macbook (12-tums) introducerade Apple sitt helt nya tangentbord som använder fjärilsbrytare. Den nya tekniken bakom gjorde det möjligt att skapa ett tunnare och stabilare tangentbord än de någonsin kunnat tidigare.


Med senaste 13- och 15-tumsmodellerna av Macbook Pro kom andra generationens fjärilsbrytare som tog det hela ett steg längre. Och kanske kan det vara så att Apple tog det för långt då en mängd användare rapporterat om både konstiga ljud och tangenter som inte fungerar.

En intressant detalj är att de nämner att datorn först måste användas ett tag och bli varm innan problemen uppstår. Vad det betyder kan vi bara gissa oss till, men förhoppningsvis har Apple redan på börjat en undersökning om saken.


Lästips: Apple fixar problemet med iPhone-telefoner som stänger ner sig


För en del har problemen minskat med tiden och andra har lyckats lösa vissa problem genom att använda nålar eller andra vassa föremål. Inget vi rekommenderar att du provar, men det kan fastna skräp kring tangenterna som stör fjärilsbrytaren, och att ta bort detta kan hjälpa i vissa fall.

Vår rekommendation är att om du hör missljud eller om andra problem uppstår kring tangentbordet så kontaktar du Apple. Har du en Apple-butik i närheten kan du boka tid för konsultation och lämna in datorn på plats, annars måste den skickas in för koll.

Du kan läsa mer om nyheten direkt på Apples supportforum. Vi hoppas att Apple hittar en lösning på problemet och går ut med sina upptäckter så fler kan få hjälp med sina datorer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.