Samsung Galaxy S8+ finns nu på Geekbench

Samsugn Galaxy S8

Samsung Galaxy S8+ har dykt upp på internet i form av ett prestandatest. Det på webbsajten Geekbench som nu avslöjar (eller snarare bekräftar) några av de rykten som rapporterat kring kommande mobiltelefonen.

Förutsatt att allt stämmer så vet vi nu definitivt att Galaxy S8+ använder den högpresterande processorn Snapdragon 835. Dessutom visar Geekbench att modellen får 4GB internminne istället för 6GB som tidigare ryktat.

Operativsystemet är Android 7.0 ”Nougat” men vi räknar så klart med att en uppdatering till Android 7.1 finns redo vid lanseringen senare i år. Det vore beklagligt om inte Galaxy S8+ får senaste versionen som årets kanske största lansering i mobilkategorin.


Lästips: Samsung Exynos 9 — extrem prestanda för Galaxy S8


Om vi ska nämna något om resultatet i prestandatestet kan sägas att telefonen inte övertygar jämfört med fjolårets Galaxy S7 Edge. Nya modellen fick 6 084 och 1 929 poäng vid flerkärnig- respektive enkelkärnig användning; Galaxy S7 Edge fick 5 175 och 1 733 poäng.

Så vad säger det om prestandan? Räkna med en något snabbare telefon som flyter bättre och som klarar högupplöst video mer effektivt. Den stora fördelen med nya telefonen är inte kraftigt ökad prestanda utan snarare något ökad hastighet med lägre strömförbrukning än tidigare. Det här är vi tycker att fokus ska ligga istället för på rå kraft.

Eftersom det rör sig om en telefon som inte är färdig än kan siffrorna vara något missvisande, men vi lär ändå ha fått relativt säkra siffror på prestandan. Troligtvis kommer Geekbench att skruva upp resultatet något när Galaxy S8+ når produktionsstatus och den färdiga mjukvaran är på plats.

Förhandsboka din Samsung Galaxy S8+ den 10 april

Sugen på att förhandsboka ett exemplar av Samsung Galaxy S8 eller Galaxy S8+? Då behöver du inte vänta längre än till den 10 april i år — då ska Samsung nämligen (enligt uppgift) släppa de båda modellerna som förhandsbokningar.

Och redan den 21 april kan de båda mobiltelefonerna göra debut i butikerna. Det är givetvis något som ännu står obekräftat då Samsung inte kommenterat uppgifterna, men allt mer pekar nu på att dessa datum faktiskt stämmer riktigt väl.

Frågan är — kommer du att förhandsboka någon av telefonerna? Kommer Samsung att släppa något tillräckligt bra för att kunna locka tillbaka de som lämnade efter Galaxy Note 7, eller floppar de nya telefonerna och drar med sig Samsung i ett ännu djupare hål än tidigare?

Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.