Google bekräftar Pixel 2 — Assistant rullar ut till miljontals telefoner

Google Pixel

Google bekräftar att mobiltelefonen Pixel 2 kommer att lanseras under 2017. Något exakt datum är inte klart men säkert är att det blir en modell i flaggskeppsklassen med en prislapp därefter.

Tidigare har det ryktats att Google tänkte släppa en mer budgetinriktad Pixel-telefon men det stämmer alltså inte. Istället skulle det kunna bli en helt ny serie telefoner i lägre prisklasser för den bredare massan.


Faktum är att Pixel 2 kan kosta så mycket som 50 dollar, eller cirka 600 kronor inklusive moms, mer än föregångaren. Detsamma gäller för Apple iPhone 8 och Samsung Galaxy S8 som båda väntas få ett högre pris än sina föregångare.

Det finns en årlig rytm i industrin, så du kan räkna med att vi följer den. Du kan räkna med att en efterföljare [till Google Pixel] kommer i år, även om du inte får ett datum från mig nu, sade Google-profilen Rick Osterloh i en intervju

Om vi ska gissa på en månad så är oktober ett bra val. Detta då första generationens Pixel-telefon presenterades den månaden förra året, och det vore logiskt om Google följer cyklerna på ett år att vi får se Pixel 2 under just oktober i år.

Google Assistant rullar ut till miljontals telefoner

Samtidigt som Google bekräftar mobiltelefonen Pixel 2 kommer uppgifter om att företagets digitala assistent är på väg till miljontals telefoner.

Google har nämligen tagit bort de restriktioner som hindrade Assistant från att installeras på andra telefoner än ett fåtal modeller kontrollerade av Google. Istället ska alla telefoner med Android 6.0 eller senare (med stöd för Google Play Services) kunna installera och köra Assistant.


Lästips: Amerikansk domare tvingar Google att ge FBI utlandsdata


Nämnvärt här är att Assistant inte är en frivillig installation utan applikationen för assistenten läggs in automatiskt på din telefon via Google Play Store, detta som en ersättare till befintliga Now on Tap.

Tyvärr är Google Assistant lika rolig att använda för oss i Sverige som Microsoft Cortana. Inte alls faktiskt.

Det finns nämligen bara engelskt och tyskt språkstöd. Och dessutom kan Assistant bara användas i USA, England, Australien, Kanada och Tyskland. Vi faller alltså ut i kylan — igen — och får snällt vänta tills Google eventuellt lägger in svenskt språkstöd i framtiden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.