Google Foton har nu automatisk justering av vitbalans

Google Foto Logo

Google har gjort ett fantastiskt arbete med applikationen Foton och nu kommer ytterligare förbättringar till den redan utmärkta fotoappen, både för Android och iOS. Med den senaste uppdateringen introducerar Google stöd för automatisk vitbalans vilket gör det lättare att redigera fotografier.

Med senare uppdateringar har Google Foton gjorts allt mer praktisk för att inte bara lagra och titta på fotografier, utan även redigera dem till viss mån. I början fanns bara en auto-inställning som automatiskt justerade bilden man tittade på — idag finns ett helt register med möjligheter för redigering.

Ställ in ljus, färg, skärpa, kontrast och mycket mer direkt i mobiltelefonen. Allt kan du göra sen tidigare med andra applikationer, men nu slipper du byta applikation för att göra de där små ändringarna till dina bilder.

Dessutom, för att göra det ännu bättre kan du komma åt alla dina fotografier och videor direkt via webbläsaren i datorn. Allt finns sparat, snyggt krypterat och säkert, hos Google vilket ger dig full åtkomst nära nog varhelst du befinner dig.


Lästips: Fler följare & gilla på Instagram — bästa tipsen för succé på Instagram


Den kanske störstas fördelen med att använda tjänster från Google är att företaget har ett utmärkt ekosystem med lösningar som går hand i hand. Det märks tydligt på senaste förändringen där Keep blev integrerad med G Suite för bättre åtkomst direkt i exempelvis Docs. Du tjänar alltså på att gå helt in med Googles tjänster.

Inbox har ett smartare sätt att visa dina e-postmeddelanden, och är tätt integrerad med Google Kalender för att ställa in påminnelser och automatiskt lägga in kalenderinlägg om tider som hittas i just meddelanden. Dela filer via Google Drive, visa foton i Google Foton — och så fortsätter det i tjänst efter tjänst.

Har du provat Google Foton? Kommentera gärna och berätta vad du tycker om fotoappen.