Spotify Hi-Fi — bättre ljud till högre pris

Spotify Hi-Fi Setup

Om du tycker att ljudkvaliteten på Spotify inte räcker till så kan du se fram emot nya Spotify Hi-Fi. Den nya prenumerationsnivån tar musiken till en helt ny nivå för Spotify och det med förlustfri CD-kvalitet på musiken — något konkurrenten Tidal har erbjudit ett bra tag nu.


Spotify Hi-Fi finns ännu inte tillgänglig för den breda massan utan testas just nu av ett mindre antal användare. Förutom extremt begränsad tillgänglighet så verkar inte priset vara satt än. En del rapporterar en prisökning med 5 dollar, andra en ökning med 10 dollar.

En del användare som fått ett meddelande om Spotify Hi-Fi har rapporterat att de inte kan komma åt nya prenumertionsnivån. Antagligen för att Spotify inte släppt den till alla än. Troligtvis gör Spotify något som kallas ett A/B-test för att se vad som fungerar bäst i prisväg.

Så varför planerar Spotify att släppa högupplöst ljud via sin musiktjänst? Det är en logisk utveckling då allt fler mobiltelefoner får stöd för den ökade ljudkvaliteten med hörlurar anslutna via USB Typ-C och Lightning. Med vanlig 3,5mm-kontakt tappar man mycket i jämförelse med det digitala, men nu ökar möjligheterna snabbt även ner i mellanklassen.

Med fler än 40 miljoner betalande användare och fler än 100 miljoner användare totalt finns stor potential till extra inkomster med Spotify Hi-Fi. Om en ökad ljudkvalitet kan locka de som använder gratisversionen av Spotify återstår att se, men det är onekligen en intressant utveckling för framtiden.


Läs mer om nyheten på The Verge och Android and Me.