Google Keep integreras med G Suite — öppna direkt via Docs

google keep logo

Google Keep integreras med de övriga tjänsterna i populära G Suite. Från och med idag kan du både skapa nya och titta på befintliga anteckningar i Keep direkt från exempelvis Docs och Sheets.


När du aktiverar Keep i G Suite får du en liten sidomeny på skärmens högra kant där alla anteckningar går att hitta. Därifrån kan du sedan kontrollera allt som sparats i Keep och snabbt få tillgång till all information du behöver därifrån.

Det är en praktisk och logisk utveckling från Googles sida då Keep är en ständig följeslagare för många; inte bara i datorn men kanske främst på mobiltelefonen och i smartklockan där tjänsten kommer bäst till sin rätt.

Men det är i datorn som Google Keep och G Suite kommer att fungera bäst tillsammans. Med sidomenyn öppen kan du enkelt dra artiklar från Keep till ett dokument i Docs och snabbt skapa hela stycken den vägen. Är det en checklista från Keep skapas denna automatiskt som punktlista i Docs, och så vidare beroende på vad du drar in.


Lästips: Dropbox Paper är släppt — direkt konkurrent till Google DocsEftersom Keep nu blir en kärntjänst i G Suite kommer samma utmärkta support att gälla för Keep som de andra tjänsterna. Det betyder också att du får tillgång till information om tillgänglighet och avtal direkt via kontrollpanelen som IT-ansvarig där det behövs. Det går givetvis också att stänga av Keep helt om så önskas.

Idag finns flera utmärkta tjänster för att skapa listor och hålla koll på livet. Todoist och Wunderlist är fantastiska lösningar med bra applikationer för både webb, dator och mobiltelefon. Funktionsmässigt långt mycket bättre än Google Keep när det kommer till planering, men utan möjligheten till de mer utförliga anteckningar som Keep erbjuder.

Om du vill läsa mer om den nya integrationen med G Suite rekommenderar vi det som står på Googles officiella nyhetssida. Artikeln Capture ideas in Google Keep, bring them to life in Google Docs berättar mer och även webbsajten 9to5Mac har en artikel.