Prenumerera på Xbox-spel med Xbox Game Pass

Xbox Game Pass

Prenumerera på Xbox-spel med Xbox Game Pass så slipper du köpa dem. Det är Microsofts budskap med sin speltjänst som erbjuder fler än 100 speltitlar och obegränsad tillgång under perioden du betalar.

Med tunga dragplåster som Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2K16 och Lego Batman ska du lockas att betala de cirka 90 kronor som tjänsten väntas kosta. Och du behöver inte ha Xbox Live Guld för att kunna skaffa Xbox Game Pass vilket är guld bara det.

Om du faktiskt vill köpa något av spelen som finns via Xbox Game Pass går det givetvis bra. Som tack för att du redan betalar via en prenumeration så går det att få spelen till rabatterat pris. Vilket vi får säga är en liten men trevlig bonus i sammanhanget.

In addition, all Xbox One games in the catalog – and related add-ons – will be available to purchase at an exclusive discount for Xbox Game Pass members, so you can make the games you love part of your permanent library to play whenever you want. Every month new games will cycle into the subscription with some cycling out, giving you a constantly-updating library of games. Xbox Game Pass is your ticket to endless play.

När du vill spela en titel som finns tillgänglig via Xbox Game Pass väljer du bara den för komplett nerladdning till spelkonsolen. När nerladdningen är klar installeras spelet och du kan använda det så länge du önskar, eller åtminstone tills du slutar betala för speltjänsten. Även om du avbryter prenumerationen så får du så klart behålla alla achievements och dylikt som förtjänats under perioden.

Xbox Game Pass laddar ner spelen helt till konsolen

Det tacksamma i att spelet laddas ner helt är att du slipper strömma till Xbox-konsolen medan du spelar. Den enda eventuella data som förbrukas är den som används vid spel mot internet, när uppdateringar installeras och dylikt.

De spelkonsoler som omfattas av nya tjänsten är Xbox 360, Xbox One och Xbox One S. Räkna med att kommande Scorpio får vara med på ett hörn när den modellen släpps, men det är så klart en bra bit in i framtiden innan det blir aktuellt.

I skrivande stund är det ett utvalt antal Beta-testare som får prova på Xbox Game Pass. Det dröjer ett bra tag innan den bredare massan får lägga vantarna på en prenumeration, så du kan lugnt hålla i plånboken ett tag till. Om du inte redan är en av de som omfattas redan idag via Xbox Insider-programmet vill säga.

Det kan också sägas att de med Xbox Live Guld kommer att få förtur till speltjänsten när den väl släpps till alla. Så det kan löna sig att bli åtminstone kortvarig medlem för det precis innan lanseringen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.