Spotify kan integreras med Apple HealthKit

Spotify logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Spotify arbetar på stöd för Apple HealthKit. Det avslöjar kod i en ny version av Spotify-appen som hittats av utvecklaren Chris Messina. Nu undrar många vad musiktjänsten planerar för den kommande integrationen.

Eftersom Spotify inte har sagt något om vad de planerar så kan vi bara spekulera. En tänkbar anledning är att musiktjänsten vill kunna se din puls när du tränar och rekommendera musik baserat på din aktivitetsnivå.

Lästips: Spotify Platinum är på gång – 280 kronor per månad

Exempelvis kan Spotify spela en låt som hjälper dig att pressa din träning lite extra när det behövs. Ett scenario kan vara att du ofta tappar lite av orken vid en speciell tidpunkt på din vanliga löprunda. Spotify förstår det utifrån din träningshistorik och ger dig en extra upplyftande låt just då.

https://twitter.com/chrismessina/status/1605700748162916352

För dig som undrar vad HealthKit är så kan vi enklast förklara det som en central plats för all din hälsodata, exempelvis insamlad via din Watch-klocka eller en iPhone-telefon. Appar kan begära att få läsa och skriva till HealthKit. Exempelvis kan Google Fit läsa din data och visa den i sin app med tydligare grafik så att din aktivitetshistorik blir enklare att förstå.

Lästips: Uppgift: Spotify lägger ner flera podcasts

Exakt vad som kommer återstår att se, men det här är en positiv utveckling för dig som både använder Spotify och tränar aktivt. Du kan givetvis neka åtkomsten till HealthKit om du föredrar att hålla din personliga integritet framför att dela känslig information med Spotify.

Via: Twitter

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.