Raspberry Pi 5 släpps INTE under 2023

Raspberry Pi 4

Du kan glömma att få köpa en Raspberry Pi 5 under 2023. Det säger Eben Upton som är VD på Raspberry Pi. Faktum är att företaget knappt kan få ut några senaste generationens modeller än efter den tunga kretsbristen som drabbat världen under året som varit.

Målet för den populära tillverkaren är att återhämta sig efter 2022 och få ordning på sina leveranser av Raspberry Pi 4-serien. Det har varit extremt svårt att få tag på en Raspberry Pi-enhet under de senaste 18 månaderna, och vi kan inte räkna med full återhämning än på ett tag.


Don’t expect a Pi 5 next year. Next year is a recovery year.

Raspberry Pi har försökt att tillgodose företagens behov, men konsumenterna har blivit lidande som ett resultat av prioriteringen. Att skaffa en Raspberry Pi 4 till normalpris är i princip omöjligt.

Först under andra kvartalet 2023 tror Eben Upton att leveranserna kan vara i nivå med före pandemins start.

Och då är frågan – när kan vi räkna med att Raspberry Pi 5 släpps?

Svaret på den frågan är lite flytande just nu, men Eben Upton säger i en intervju att kring andra halvan på 2023 eller början på 2024 är ett rimligt antagande just nu.

Huruvida det stämmer återstår att se.

Via: The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.