Uppgift: Spotify lägger ner flera podcasts

Spotify

Spotify har storsatsat på podcasts de senaste åren med uppköp av flera podcast-nätverk och avtal med tunga, enskilda poddar. Men hur bra går det egentligen för Spotify på podcastscenen?

Enligt källor till webbsajten TechCrunch så planerar Spotify att lägga ner åtminstone elva originella podcasts från nätverken Gimlet och Parcast. Nedläggningarna berör mindre än fem procent av podcast-teamet inom Spotify enligt uppgift.

Bland poddarna som berörs av nedläggningen finns ”How to Save a Planet, Crimes of Passion och Horoscope Today.

Spotify: Vi har inga kommentarer

Samma källor till TechCrunch säger att förändringarna inkluderar nya personer på högre positioner inom Gimlet och Parcast. Däremot berörs ingen inom Spotify Studios eller The Ringer.

I ett uttalande säger en talesperson för Spotify att bolaget inte kommenterar förändringar som berör anställda.

Om uppgifterna stämmer betyder det att Spotify för första gången lägger ner flera podcasts på en och samma gång. Det finns inga uppgifter om varför Spotify lägger ner poddarna.

Lästips: Spotify börjar med ljudböcker

Sannolikt dåligt presterande poddar som läggs ner

Det finns en stor sannolikhet i att poddarna som Spotify lägger ner inte presterat som musiktjänsten önskat.

Med färre podcasts under bältet att hålla igång så kan Spotify fokusera mer på de bättre presterande alternativen, som Batman Unburied, och framtida projekt.

Det ska sägas att Spotify har fler än 500 podcasts. Att elva läggs ner är ingen större mängd idag, men det kan vara en vink om att fler nedläggningar är på gång.

Tips: Här lyssnar du på de mest omtyckta podcastavsnitten varje vecka på Spotify.

Många företag skalar ner just nu

Allt fler företag tittar på sina verksamhet och skalar ner, antingen personal och/eller tjänster, för att spara pengar.

Att Spotify kollar på sin egen verksamhet för att slimma ner och optimera verksamheten är knappast en radikal nyhet. Vad som däremot är nytt är magnituden för just podcast-verksamheten och hur den påverkas.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.