Modern Warfare 2 kräver att du har ett mobilabonnemang

modern warfare 2 lowres 2022

Dåliga nyheter om Modern Warfare 2. Activision Blizzard kräver att du har ett mobilnummer registrerat på ditt Battle.net-konto för att köra spelet – precis som med Overwatch 2.

Och det räcker inte med ett kontantkort. Du måste ha ett abonnemang. För de flesta är det inget problem, men det betyder att de som inte har ekonomin till att skaffa ett abonnemang blir effektivt utelåsta från både Modern Warfare 2 och Overwatch 2.

SMS Protect ska stoppa botar och fuskare

Anledningen till kravet på ett mobilnummer är att Activision Blizzard vill skapa ett nytt, bättre ekosystem som är fritt från botar och fuskare. Lycka till med det säger vi.

SMS Protect är en av huvudfunktionerna som ska leda till att spelarna är skyddade mot allehanda bus i Modern Warfare 2 och Overwatch 2.

För att använda SMS Protect gäller att du har en vanlig mobiltelefon med Android eller iOS. Det räcker inte med iMessage eller WhatsApp. Inte heller gäller kontantkort och nummer till VoIP-tjänster.

Eftersom mobilnumret är kopplat till Battle.net-kontot så hoppas Activision Blizzard att det ska vara avskräckande nog för att undvika fuskare. Den som fuskar får inte bara sitt konto avstängt, det går inte att registrera ett nytt på samma mobilnummer.

Ett stort problem i USA

Många amerikanska spelare använder kontaktkort vilket har ställt till med stora problem. I många fall är spelarna för unga för att ha egna mobiltelefoner och webbsajten DualShockers menar att många hushåll har bara ett mobilabonnemang men flera spelare i samma hushåll.

I ett svep så har Activision Blizzard ställt ett stort antal spelare mot väggen och frågan är hur långt spelstudion planerar att gå för att hålla sin tjänst och spelarna säkra.

Om du tappar mobiltelefonen så finns en lösning

Så vad händer om du tappar mobiltelefonen? Kan du spela Modern Warfare 2 ändå?

Absolut. Spelare som tappar bort sin mobiltelefon eller blivit av med mobilnumret kan kontakta supporten hos Activision Blizzard och få hjälp med att koppla ifrån numret från kontot.

Tänk också på att om du redan har spelat Overwatch på ditt Battle.net-konto så slipper du SMS Protect-kravet, både på Overwatch 2 och Modern Warfare 2. Hurra!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.