God of War Ragnarök är redo att släppas

God of War Ragnarök

God of War Ragnarök är redo att släppas. Det meddelar spelstudion Santa Monica som skriver på Twitter att spelet har ”gone gold” vilket betyder att spelet är redo att tryckas på skiva inför lanseringen. Därmed finns få saker som kan hindra spelet från att släppas som planerat den 9 november.

Även om spelet är redo att släppas så betyder det inte att utvecklingen avstannar. Det är normalt att en så kallad ”första-dagen-uppdatering” är redo när spelet släpps för att lösa de värsta och viktigaste buggarna, eller för att optimera spelet så att prestandan är så bra som möjligt. Sånt som helt enkelt inte hann implementeras inför trycket på skiva.

Och när första uppdateringen är släppt så fortsätter utvecklingen med fler buggfixar och optimeringar, samt tillägg med nytt innehåll om det är planerat för framtida expansioner.

God of War Ragnarök är den officiella efterföljaren till 2018 års God of War. Ett spel som hyllats av både recensenter och spelare världen över för sin fantastiska grafik och spännande berättelse.

Vi får följa guden Kratos och hans son Atreus på deras resa till ett berg där de planerar att släppa lös askan från Atreus mamma efter hennes död. Längs vägen stöter de på en hel mängd karaktärer och figurer som antingen försöker hjälpa eller stjälpa dem på resan. Och avsett vilket så har Kratos alltid en negativ pik på lager kan vi lova.

Om du inte har spelat God of War än så kan du skaffa spelet på skiva här. Alternativt så köper du spelet direkt via Playstation Network om du föredrar att skaffa spelen digitalt.

Nämnvärt är också att ”gone gold” kan ha två betydelser. Förutom att spelet är redo att släppas (eller skickas på tryck på skiva) så kan det även betyda att spelet har sålt i fler än 1 miljoner exemplar. Det är alltså det förstnämnda som gäller i det här fallet. I skrivande stund vet vi inte hur många förhandsbokningar som spelet har fått hos svenska återförsäljare eller via Playstation Network.

Här köper du God of War Ragnarök:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.