Bugg i Overwatch 2 kan kosta dig hundratals kronor

overwatch 2

En allvarlig bugg i Overwatch 2 gör att du kan förlora hundratals kronor på oavsiktliga köp. Det avslöjar spelare som säger att spelet registrerat köp som de inte gjort medvetet – och Blizzard vägrar betala tillbaka pengar.

Det är webbsajten Polygon som först rapportera om problemet i Overwatch 2. De skriver att flera trådar på Reddit nämner hur chatten i spelet kan vara en bov i dramat som gjort att vissa konton köpt utseenden för hundratals kronor.

Lästips: Nya spelar till Overwatch 2 måste spela 100 matcher för att låsa upp gamla hjältar

Enligt uppgift så fortsätter spelet att registrera kommandon trots att chatten är aktiv. Det betyder att du som skriver till dina vänner samtidigt som du kollar i galleriet med utseenden riskerar att köpa ett utseende medan du skriver.

Reddit-användaren Dracyoshi säger att han omedvetet köpte ett Plutonium-utseende för 300 Legacy Credits. En annan användare köpte ett Kiriko-utseende för 1 900 av spelets nya valuta, till ett värde av 19 USD.

Blizzards support: Inga återbetalningar

Användare som kontaktat Blizzard säger att supporten vägrat återbetala några pengar.

Det betyder att den som drabbats av chatt-buggen riskerar att få ligga ute med en hel del pengar som kanske inte återbetalas.

Notera att Blizzard inte har kommenterat uppgifterna om buggen. Om företaget faktiskt identifierar en bugg så kan det blir ändring om återbetalningarna. Det återstår att se.

För att undvika att drabbas så kan du göra följande:

  • Undvik att skaffa in-game-valutan i Overwatch 2 tills problemet är löst
  • Undvik att använda chattfältet i Overwatch 2 tills problemet är löst

I skrivande stund finns inga uppgifter om användare som råkat köpa valutan i spelet på grund av spelet, istället handlar det uteslutande om att befintlig valuta på konton som har använts till köp av utseenden.

Overwatch 2 har drabbats av många problem

Blizzard har haft en riktigt tuff start med Overwatch 2.

Problem med servrarna har gjort att användare inte lyckats logga in och spela, DDoS-attacker har varit en del av den bidragande faktorn.

Blizzard har även brottats med hård kritik mot kravet på mobilnummer som måste kopplas till konton med Overwatch 2 för att spelarna ska få spela. Då kontantkort inte fungerar så har mängder av spelare utan ekonomiska möjligheter att skaffa ett fast mobilabonnemang blivit utelåsta, något som fått Blizzard att dra tillbaka kravet för en del spelare (främst de som redan haft Overwatch på sitt konto sen tidigare).

Och sedan lanseringen har servrarna till Overwatch 2 vid flera tillfällen tagits ner för underhåll som ska lösa de värsta och mest akuta problemen med spelet.

Via Polygon

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.