Spela in samtal med Skype – stöd kommer i juli

microsoft-skype-videosamtal

Microsoft uppdaterar Skype med stöd för att spela in dina samtal. Den nya versionen som har stödet släpps under juli månad och är molnbaserad. Det betyder att dina inspelningar kan spelas upp på alla dina enheter.

  • Slipp tredjepartslösningar – spela in samtal direkt i Skype
  • Många förbättringar på gång under sommarmånaderna
  • Omarbetat gränssnitt släpps till Skype i år
  • Microsoft släpper gratisversion av Teams

Bland annat fungerar stödet för samtalsinspelning och uppspelning på Windows, macOS, Linux, iOS och Android. Så fort du startar en inspelning får alla medverkande i samtalet en notis om det på skärmen.

Inspelningarna kombinerar alla medverkandes videoströmmar i samma videofil. Även delade skärmar sparas vilket betyder att du får en komplett bild av vad som har sagts och visats i samtalet.

Stödet för videoinspelning har konstigt nog inte varit officiellt i Skype sen meddelandetjänsten lanserades för nära 15 år sedan.

Det finns en mängd lösningar från tredjepart för de som vill spela in sina samtal, och med tanke på att Microsoft marknadsför Skype hårt mot företag så är det konstigt att en officiell lösning inte finns på plats sen flera år tillbaka.

Microsoft har också börjat arbeta med lösningar för att bädda in material från tjänster som Xsplit, Wirecast och Vmix direkt i Skype. Tjänster som används av så kallade streamers, vloggare och podcasts.

Det är mycket på gång till Skype och bara under sommaren kan vi vänta oss en mängd förbättringar, bland annat med samtalsinspelningen.

Men även gränssnittet förbättras med en mobilliknande design, åtminstone för PC-användare. Läsnotiser kommer att visas i konversationer på Skype Classic, du ska kunna skapa privata samtal med så kallad end-to-end-kryptering – och mycket, mycket mer.

Läs mer om nyheten hos The Verge.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.