Microsoft Edge är bäst på att stoppa nätfiskesajter – slår Chrome & Firefox

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Om du är rädd för webbsajter som försöker lura av dig personlig information för kriminella syften – då ska du använda webbläsaren Microsoft Edge. Enligt ett nyligen utfört test ska Edge slå alla andra stora webbläsare genom att blockera flest hot på internet.

  • Edge är bäst på att stoppa nätfiskesajter
  • s
  • s
  • s

Detta enligt säkerhetsfirman Naked Security Labs som i ett stort experiment testade säkerheten i de stora webbläsarna.

Bland annat noterades att Edge stoppade laddning av 92 procent av alla skadliga webbadresser som firman försökte köra; jämfört med 75 procent för Google Chrome och 61 procent för Mozilla Firefox.

I ett annat test där Naked Security Labs provade hur många så kallade zero-hour-attacker som webbläsarna klarade lyckades Edge åter knipa förstaplatsen.

Av alla hot som försökte laddas i webbläsarna kunde Microsoft Edge identifiera och blockera hela 99,8 procent (SEM Threats) respektive 89 procent (nätfiskeattacker).

Google Chrome och Mozilla Firefox hamnar långt efter med 75 procent respektive 54 procent för SEM Threats. Lite mindre skillnad i nätfiskeattacker där Firefox nådde 81 procent, men Chrome bara 65 procent.

Testet är omfattande, men du ska vara medveten om att interna tester i en kontrollerad miljö inte har samma förutsättningar som verkligheten.

Om du är nyfiken på hur testen gick till och de fullständiga resultaten så finner du dem här.

I det stora hela tycker vi att du inte ska lägga så mycket tanke på den här typen av tester. Var uppmärksam, lämna aldrig ut privat information till okända webbsajter och använd den webbläsare du gillar mest. Ganska enkelt, eller hur?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.