147 miljoner spelare av Pokémon Go i maj 2018

Pokemon Go Logo

Pokémon Go blev ett omedelbart superfenomen när spelet släpptes under 2016. Även om spelet har minskat något i antal användare de senaste två år sen så fortsätter det att dra in stora mängder pengar till Niantic och Nintendo. Och det är inte det enda Pokémon-spelet som ger utvecklarna rejält med kosing.

  • Flest antal spelare sen lanseringen under 2016
  • Nya Pokémon Quest är inte lika populärt
  • Enorma intäkter till utvecklaren Niantic och Nintendo
  • Konkurrens från Jurassic World och The Walking Dead

När Pokémon Go släpptes tog det bara en månad för spelet att dra in otroliga 200 miljoner dollar i intäkter. Omräknat blir det runt 1,77 miljarder kronor. Och spelet fortsätter vara det bäst säljande på bland annat Google Play Store med sina lukrativa ingame-köp.

Enligt mätningar tidigare i maj nådde Pokémon Go en rekordnivå i antal användare – otroliga 147 miljoner – och intäkter för månaden som är 174 procent högre än samma period förra året. Sannolikt är det de senaste, större uppdateringarna och evenemangen som sporrar ett nytt intresse.

Lite längre bak på listan hittar vi nyare Pokémon Quest. Enligt tidiga beräkningar har spelet dragit in tre miljoner dollar sen lanseringen, varav 56 procent kommer från Apple App Store.

Om Pokémon Quest håller samma nivå hela första månaden väntas spelet landa runt 12 miljoner dollar i intäkter, eller 106 miljoner kronor. Inte ens i närheten av Pokémon Go, men absolut inte fy skam för den sakens skull.

Totalt har spelet laddats ner cirka 3,5 miljoner gånger från Google Play Store och Apple App Store. Spelet är det 25:e mest populära på den amerikanska marknaden och recensionerna är generellt positiva. Idag dominerar Niantic marknaden med sina Pokémon-spel, men frågan är bara när nästa stora utmanare dyker upp.

Jurassic World Live är sådan och fungerar likt Pokémon Go, men så klart med dinosaurier istället. Antalet dinosar som du kan fånga är begränsat och spelet är mer fokuserat på att du ska öppna plånboken än Niantics spel. Mycket mer faktiskt.

The Walking Dead: Our World är ett annat, nysläppt alternativ. Spelet är baserat på tv-serien och innehåller många välbekanta ansikten från de många säsonger som är släppta.

Om Jurassic World Live och. The Walking Dead: Our World lyckas bli lika populära som Pokémon Go återstår att se. Men vi gissar att de inte har en chans, även om de initialt är populära.

Här är länkar till alla nerladdningar om du vill prova något av spelen:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.