Netflix introducerar Smart Download

Netflix Logo 2016

Netflix gör det enklare att titta på serier offline med filmtjänstens Android- och iOS-app. Med nya funktionen Smart Download sköter applikationen nerladdningen av nya avsnitt helt automatiskt åt dig.


Utan Smart Download måste du själv hitta alla avsnitten du vill titta på, ladda ner dem till telefonen och kolla. Sen ta bort dem, leta efter nya avsnitt och börja om processen. Smart Download gör allt det där åt dig.


Så fort du har kollat på ett avsnitt tar Smart Download bort detta och laddar ner nästa, förutsatt att du sitter med en WiFi-anslutning.

I skrivande stund har Netflix inte avslöjat hur appen fungerar när det sista avsnittet i en serie är klart. Sannolikt kommer appen bara ta bort avsnittet och inte ladda ner fler, men det återstår att se.

Om det finns ytterligare en säsong efter den första kan appen potentiellt ladda ner nya avsnitt från den. Men det kan både vara irriterande och uppskattat, beroende på hur du ser på det.

Givetvis går det också att stänga av Smart Download helt om du vill.

Nya funktionen släpps först till Android-appen och kommer senare under 2018 till iOS. Ett intressant drag från Netflix i en tid när iOS-versionerna oftast får nya funktioner först av många utvecklare.

Har du nyligen uppdaterat din Netflix-app på Android? Du bör du ha Smart Download redan idag. Kolla i inställningarna!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.