Netflix slutar visa recensioner på sin sajt

Netflix WIndows 10

Från och med den 30 juli är det inte längre möjligt att publicera recensioner på filmer och serier på Netflix webbsajt. Och bara några veckor därefter tar Netflix bort redan skriva recensioner så att de inte längre är synliga.

  • För få skriver och läser recensioner på desktop
  • Inget stöd för recensioner i mobilen
  • Andra gånger som Netflix gör om i sitt betygssystem
  • Netflix testar nya Ultra-nivån

Anledningen är att allt färre bryr sig om att skriva recensioner på Netflix. Åtminstone om vi ska tro talespersonen Smita Saran. Och kanske är det inte så konstigt – recensioner stöds ju inte av Netflix mobila appar.

Recensionerna är var ett komplement till betyget så att användarna kunde förklara varför de satte betygen de gjorde.

Redan förra året introducerade Netflix de första förändringarna kring betygssystemet på filmtjänsten. Då togs nämligen stjärnbetygen bort och ersattes med tumme upp och ner istället.

Nyheten kommer i en tid när Netflix anses vara på sin absoluta topp. Företaget är världens högst värderade mediaföretag just nu och har 125 miljoner betalande prenumeranter världen över.


Netflix har gått ut med information till sina användare om de kommande ändringarna.

Läs mer om nyheten på Cnet:s webbsajt.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.