Apple har släppt macOS ”High Sierra” 10.13.6 – stöd för AirPlay 2 med iTunes

apple macos mojave

Apple har släppt en uppdatering till macOS ”High Sierra” med stöd för multi-room via AirPlay 2. Det är den sjätte uppdateringen till operativsystemet och tar versionsnumret till 10.13.6.


Uppdateringen släpptes cirka månaden efter 10.13.5 och kan laddas ner från Mac App Store direkt i macOS. Alla kompatibla Mac-datorer med High Sierra kan ladda ner och installera uppdateringen helt gratis.

Det är inte speciellt stora nyheter som Apple presenterar med macOS ”High Sierra” 10.13.6 – faktum är att det bara är en enda stor och två mindre.

Den stora nyheten är stöd för AirPlay 2 för iTunes. Det betyder att du kan kontrollera ditt ljudsystem i hemmet, förutsatt att det stöder AirPlay 2, direkt via datorn. Du kan även skapa multiroom-lösningar att styra med Mac:en.

De mindre förbättringarna är en buggfix för Photos-appen som ibland inte förstår AVCHD-media från vissa kameror, och en buggfix för Mail-användare som inte kunde flytta meddelanden från ett Gmail-konto till ett annat.


Eftersom macOS ”Mojave” 10.14 är på gång finns en sannolikhet att 10.13.6 är den sista för High Sierra. Potentiellt kan Apple släppa ytterligare en uppdatering som är förberedande för Mojave, men det återstår att se.

Med Mojave får vi bland annat ett mörkt tema som fungerar genom hela operativsystemet, Desktop Stacks för att sortera effektivare bland många filer och Finder-optimeringar som gör filhanteraren bättre. Med Continuity Camera kan du importera dina bilder direkt från din iPhone och Apple News är en ny, nyhetsfokuserad applikation som medföljer operativsystemet.

Läs mer om de senaste nyheterna i Mojave på Apples officiella produktsida.