Microsoft släpper appen Movies & TV till iOS – och potentiellt även Android – så att du kan se alla dina filmer och serier även i mobiltelefonen.

  • Oklart om apparna faktiskt släpps
  • Arbetet med utvecklingen ska pågå just nu
  • Spela upp filmer och serier från Microsoft Store på iOS
  • Microsoft kan gå med i Movies Anywhere


Det betyder att om du redan har köpt filmmaterial via Microsoft så blir den tillgänglig direkt i mobiltelefonen. Något som inte är möjligt idag eftersom Microsoft inte stöder uppspelning direkt i Android och iOS.

Enligt uppgift planerar Microsoft även att gå med i Movies Anywhere-initiativet. Det lanserades under 2014 som ett partneravtal mellan Apple och Disney – men har nu expanderat under fjolåret till iTunes, Goole Play Movies, Amazon Instant Video och VUDU.

It appears Microsoft is now finally working on bringing its Movies & TV service to iOS or Android, according to sources familiar with the matter.

My sources suggest Microsoft is building these apps to give consumers more of a reason to buy content in the Microsoft Store.

Nyheten om Movies & TV som iOS-appar kommer egentligen inte som någon nyhet för många. Ända sen Microsoft valde att lägga ner Windows 10 Mobile har företaget aktivt arbetat för att ta sina tjänster till Android och iOS.

Målet med appen ska enligt uppgiftslämnare vara att locka fler besökare till Microsoft Store. Huruvida det faller väl ut eller inte, ja det återstår att se.

Det finns ingen tidsram för eventuella lanseringar av Movies & TV som app till Android eller iOS. Vi hoppas så klart på en snabb lansering, men enligt uppgiftslämnare till webbsajten Windows Central är det inget vi kan räkna med.

Kategoriserad i:

Taggad i: