Sony Xperia XA2 Plus – ny smartphone för underhållning

sony-xperia-xa2-plus

Sony Xperia XA2 Plus är en stor mobiltelefon med 6-tumsskärm och kamera på 23 megapixel.

  • Använder nya ljudtekniken DSEE HX
  • Snapdragon 630-processor
  • Enkel kamera på 23 megapixel med stöd för 4K-video
  • Släpps med Android 8.0 ”Oreo”

Just den här modellen är storebror till befintliga Xperia XA2 som lanserades tillsammans med två andra telefoner i samma serie i januari – och precis som de andra är det en modell i mellanklassen.

Enligt den japanska tillverkaren är Xperia XA2 Plus designad för att underhålla. Främst menar Sony den stora skärmen med upplösningen 1 080 x 2 160 pixlar och bildförhållandet 18:9. En annan detalj som Sony lyfter fram är nya ljudtekniken DSEE HX som ska ge extra bra ljudkvalitet med främst musik.

Under skärmen sitter processorn Qualcomm Snapdragon 630, en processor i mellanklassen. Det finns två varianter av Xperia XA2 Plus med olika mängd RAM-minne och lagringsutrymme. Antingen 3 GB RAM och 32 GB lagring, eller 6 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. Båda varianterna har ett batteri på 3 580 milliamperetimmar.

Sony Xperia XA2 Plus har två kameror . Den bakre är på 23 megapixel och har stöd för videoinspelning i 4K-upplösning. Den främre kameran är på 8 megapixel och använder ett supervidvinkelobjektiv. Loggar in på telefonen gör du med fingeravtrycksläsaren och du laddar batteriet via USB-C i botten.

Anslutning till externa tillbehör sker med NFC, Bluetooth 5.0 och ett vanligt 3.5mm-hörlursuttag.

Operativsystemet är Android 8.0 ”Oreo” och lansering är att vänta under augusti månad. I skrivande stund finns inga prisuppgifter för svenska marknaden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.