macOS Mojave – fjärde betan är släppt – stöd för Macbook Pro 2018

apple macos mojave

Apple har släppt den fjärde beta-versionen av macOS Mojave till utvecklare. Den kommer två veckor efter förra beta-versionen och nytt är bland annat stöd för senaste Macbook Pro-modellerna för 2018.


Med betan ökar Apple build-numret från 18A326g till 18A336e. Tidigare släpptes även build 18A326h med marginella justeringar, inte tillräckligt för att det skulle rättfärdiga ett beta-släpp.

Förutom stöd för Macbook Pro 2018 så vet vi faktiskt inte vad som är nytt mellan tredje och fjärde betan. Apple har garanterat skruvat på rätt ställen under huven, men det betyder sannolikt bara prestanda- och stabilitetsförbättringar.

En nyhet sen tidigare är att Quick Look kan använda så kallad markup utan att lämna menyn. Du kan även trimma videor utan att behöva ett tredjepartsverktyg. Gränssnittet för att ta skärmdumpar är uppdaterat för att minska datorns påfrestning samt göra det enklare för användaren.

Mojave har också fått funktionen Continuity Camera som gör att du kan ta ett fotografi med din iPhone och direkt ladda in till datorn. Det betyder att du slipper använda AirDrop eller andra vägar för att synkronisera – det går snabbt och mycket enklare än tidigare.

Under WWDC 2018 meddelade Apple att utvecklare får möjligheten att konvertera sina iOS-appar för macOS. Redan idag finns News, Stocks och Voice Memos. Även Home-appen finns till Mojave nu, vilket betyder att du kan styra ditt HomeKit-nätverk i hemmet direkt från datorn.

MacOS Mojave släpps senare under hösten och är en gratis uppgradering för alla med en dator som stöder operativsystemet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.