Spåra dina AirPods Max med iOS 15 och iPadOS 15

Kollar AirPods Max till ditt Apple ID

apple airpods max white

Snart blir det enklare att spåra dina AirPods Max. Med iOS 15 länkas hörlurarna till ditt Apple ID så att du både står som ägare men också får lättare att hitta dem när de gått förlorade.

info_outline

Funktionen är försenad

Apple har meddelat att stödet för Hitta-appen försenas med iOS 15. Först senare under hösten 2021 kommer stödet att aktiveras för AirPods Max och AirPods Pro. Apple har inte bekräftat anledningen till förseningen.

När du har iOS 15 på din iPhone och ansluter hörlurarna AirPods Max första gången så länkas de till ditt Apple ID. När det är gjort kan du använda Hitta-appen för att spåra hörlurarna om du exempelvis har förlagt dem i hemmet.

Läs mer: 12 saker du måste veta om AirPods Max – innan du köper hörlurarna

För att spårningen ska fungera krävs att hörlurarna har åtminstone en liten gnutta ström kvar i batteriet. Med hjälp av bluetooth positioneras hörlurarna sedan, oavsett om de är anslutna till din iPhone eller inte.

Nämnvärt är att samma funktionalitet finns till AirPods Pro, men om du har första eller andra generationens AirPods så får du hålla hårt i hörlurarna istället. De går inte att spåra via Hitta-appen på det här sättet.

AirPods Max och AirPods Pro är inte aktiveringsskyddade

En viktig poängtering är att dina AirPods Max eller AirPods Pro INTE är aktiveringsskyddade likt iPhone och iPad.

Vem som helst som hittar dina hörlurar kan använda dem med sin iPhone eller iPad. Precis som med AirTags (vilket ändå känns lite konstigt). Allt som krävs är några få steg för en snabb återställning av prylen.

Läs mer: Är Apple AirPods Max vattentåliga / vattentäta?

För AirPods Max räcker det med att du håller nere ANC-knappen samtidigt med den digitala kronan en stund för att återställa hörlurarna.

Både AirPods Max och AirPods Pro behöver en uppdatering av den interna mjukvaran för att aktivera spårning via Hitta-appen. När Apple släpper uppdateringarna är oklart.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.