Surface Pro 8 har läckt – har Thunderbolt & 120Hz-skärm

Surface Pro X

Det är bara dagar kvar till Microsofts stora höstevent där Surface Pro 8 väntas bli presenterad. Men redan idag vet vi flera av detaljerna efter en rejäl läcka.

En onlinebutik listade en Surface Pro 8 med 11:e generationens Intel-processor, en 13-tumsskärm med stöd för 120Hz uppdateringsfrekvens och Thunderbolt-stöd.

Läs mer: iPadOS 15 låser upp mer RAM-minne till dina appar (med iPad Pro)

Butiken visar även att Surface Pro 8 har en bytbar SSD. Därmed kan du ersätta den som medföljer med en större och snabbare variant efter köpet om du vill det. Bytbar SSD är ingen större nyhet eftersom det fanns redan med Surface Pro 7+.

De stora nyheterna med nya modellen är dock inte SSD:n, utan att det här är första gången en Surface-enhet har supersnabb 120Hz-skärm och Thunderbolt-portar.


Skärmen gör att du får en mjukare bildvisning med skarpare detaljer när du spelar. Med en så kallad eGPU, externt grafikkort i en speciell låda som ansluts via Thunderbolt, så får du en mycket bättre upplevelse än tidigare.

Och slutligen så väntas Surface Pro 8 skeppas med Windows 11 förinstallerad. Vilket inte är speciellt oväntat med tanke på att det är en dator som Microsoft utvecklat och säljer.

Den 22 september får vi veta exakt vad Surface Pro 8 har att erbjuda. På online-eventet väntas vi även få se Surface Go 3, Surface Book 4 och Surface Pro X. Mycket nytt och spännande alltså!

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.