Bättre sömnmätning med Fitbit Sense och Versa 3 – kan mäta dina snarkningar

fitbit sense 2 2020

Fitbit har uppdaterat smartklockorna Sense och Versa 3. De kan nu användas när du sover för att identifiera snarkningar och bättre förstå hur bra (eller dåligt) du sover om nätterna.

Den förbättrade sömnfunktionen introducerades tidigare under augusti månad tillsammans med Fitbit Charge 5. Först nu kom uppdateringen till Sense och Versa 3 med samma funktionalitet.

Läs mer: Google Assistant på svenska till Fitbit Sense och Versa 3

När din Charge 5, Sense eller Versa 3 lyssnar efter snarkningar så används informationen för att bygga ett sömnpoäng. Poängen ger dig en indikation på hur bra eller dålig din sömn har varit (på ett ungefär, tekniken är så klart inte 100-procentigt perfekt).

Redan sen tidigare kan du få sömnpoäng, men med snarkidentifiering får du en mer korrekt fingervisning då mer data om din sömn är med i beräkningarna.

Krävs inbyggad mikrofoner för att använda snarkidentifieringen

Både Sense och Versa 3 har de inbyggda mikrofonerna som behövs för att kunna lyssna efter snarkningar. Det är bara ett fåtal produkter från Fitbit som har mikrofoner och därför kan få den här funktionaliteten.

För att aktivera snarkidentifieringen måste du först öppna Fitbit-appen på din mobiltelefon och aktivera funktionen. Den hittar du under fliken ”Sleep” och därefter ”Check for snoring”.

Under inställningen finns en länk så att du kan klicka dig vidare och läsare mer om hur funktionen fungerar och varför den kan vara viktig för just dig och din sömn.

Läs mer: Nytt aktivitetsarmband på gång – Fitbit Luxe

Notera att batteritiden påverkas när du aktiverar funktionen och Fitbit rekommenderar att din Sense eller Versa 3 har minst 40 procents laddning på morgonen om du vill att smartklockan ska klara hela dagen. Så glöm inte att snabbladda om det behövs innan du går utanför dörren.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.