Fitbit kan snart lansera sin första produkt sen uppköpet av Google. Och det ska handla om en lyxigare produkt kallad Luxe.


Enligt uppgift handlar det om ett aktivitetsarmband i den högre prisklassan. Så om du hoppats på en smartklocka med WearOS så lär du bli besviken.

Lästips: Fitbit Ace 3 är ett aktivitetsarmband för barn – lång batteritid

Webbsajten 9to5google skriver att boetten till Fitbit Luxe ska vara tillverkad i rostfritt stål. Skärmen är en OLED-variant av okänd storlek och armbandet är bytbart av användaren.

Sajten skriver också att Fitbit Luxe ska ha alla vanliga sensorer som man kan förvänta sig. Som GPS och pulsmätare. Det ska även gå att mäta sömn och stress.

Fitbit Luxe ska även vara vattentålig och kunna användas för exempelvis simträning.

Vad vi däremot inte känner till om aktivitetsarmbandet är hur lång batteritid det har, hur mycket prislappen landar på och hur funktionaliteten står sig mot exempelvis Fitbit Charge 4.

Lästips: Stor uppdatering till Fitbit Charge 4 – många nyheter (februari 2021)

En intressant detalj är att Fitbit Luxe väntas få en nämnvärt uppgraderad OLED-skärm. Åtminstone jämfört med tidigare modeller från Fitbit.

Exakt hur den är uppgraderad återstår att se, men vi förväntar oss en reptåligare display med bättre färger och högre detaljrikedom.

Kategoriserad i:

Taggad i:

,