Är Apple AirPods Max vattentåliga / vattentäta?

apple airpods max white

Apple AirPods Max är over-ear-lurar som presenterades den 8 december 2020 med löften om hög ljudkvalitet, effektiv brusreducering och superskön komfort. Vad de däremot inte lovar är att hålla om du stänker vatten på dem.

Apple AirPods Max är knappast några små hörlurar. De har måtten 187,3 x 168,6 x 83,4 millimeter och väger hela 384,8 gram. Vikten är alltså nära 50 procent högre än exempelvis Sony WH-1000XM4. Men den extra vikten hjälper inte mot väta.

Man hade kunnat hoppas att så stora och tunga hörlurar skulle vara åtminstone lite vattentålig. Men nej, Apple har valt att fokusera på andra områden. Det betyder att du absolut inte ska få vatten på dina AirPods Max, för de klarar inte väta alls.

Nämnvärt är att Apple har valt att inte IP-klassificera sina nya hörlurar.

Även om de skulle ha en viss åtlighet mot väta så skriver Apple inte ut det i sina specifikationer, vilket i praktiken betyder att vi måse behandla hörlurarna som om de är helt oskyddade.

Det kan jämföras med exempelvis AirPods Pro som inte heller är IP-klassificerade, men som Apple menar är testade för att klara tuffa träningspass.

FAQ

? Är AirPods Max vattentåliga / vattentäta?

Nej, AirPods Max är inte tåliga mot vatten.

? Har AirPods Max en IP-klassificering?

Nej, Apple har inte IP-klassificerat AirPods Max.

?️‍♀️ Kan jag träna med AirPods Max?

Ja, det går att träna med AirPods Max. Undvik de tyngsta träningspassen där du svettas som mest.

?Hur rengör jag mina AirPods Max på bästa sätt?

Om dina AirPods Max kommer i kontakt med vatten ska du omedelbart torka av dem med en torr, mjuk trasa. Använd en bomullstuss för att rengöra mikrofoner och högtalarnäten. Se till att lurarna är helt torra före laddning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.