Här är Apple AirPods Max – brusreducerande over-ear-lurar (video)

apple airpods max red sidan

Apple AirPods Max är de första over-ear-lurarna från den amerikanska tillverkaren. De har aktiv brusreducering, stöd för rumsligt ljud och ha ren batteritid på upp till 20 timmar.


  • Kostar från 6 695 kronor
  • Finns i fem färgalternativ
  • Stöd för spatialt ljud

Apple lovar den ultimata lyssningsupplevelsen med nya AirPods Max. De stora over-ear-lurarna använder Apples egna hörlurskrets H1 som även finns i AirPods Pro, och det finns såväl inbyggd brusreducering som stöd för rumsligt ljud (alltså 3D-ljud i film.

AirPods Max finns i fem olika färger. Kåporna har oavsett färgval en utsida av anodiserad aluminium och. Insidan på kåporna består av så kallat memory foam, eller minnesskum, och bygeln som går över huvudet använder ett vävmaterial.

Det finns sex utåtriktade mikrofoner som används till den aktiva brusreduceringen. Det finns ytterligare två mikrofoner som används till att analysera ljudet inuti kåporna. Enligt Apple ska kombinationen göra att du kan använda dina AirPods Max till röstsamtal även i tuffa ljudförhållanden.

Batteritiden är upp till 20 timmar per laddning med det inbyggda batteriet. Det kan jämföras med Sony WH-1000XM4 som har 30 timmars batteritid, eller 50 procent mer än AirPods Max. Samtidigt är det lika bra (eller dåligt) sin Bose QuietComfort 35 II.


Batteriet laddas med den tillhörande Lightning-kabeln, så inget USB-C så långt ögat kan nå. Med fem minuters laddning får du 1,5 timmars lyssningstid enligt Apple.

Det enda tillbehöret som medföljer utöver laddningskabeln för Lightning är bärväskan Smart Case.

När AirPods Max placeras sin Smart Case går de ner i ett energisparläge som sparar på batteriladdningen. Det finns alltså ingen konventionell på/av-knapp som i princip alla andra trådlösa hörlurar har idag.

Prislappen för AirPods Max är skyhöga 6 695 kronor här i Sverige och 549 USD på den amerikanska marknaden.