Sony släpper “ny” Playstation 5 Digital Edition

Playstation 5

Sony börjar sälja en ny variant av Playstation 5 Digital Edition i Japan. Den nya spelkonsolen är nästan identisk med alla andra Digital Edition som sålts världen över, men den skiljer sig på en två små punkter.

  • Vikten har minskat och räfflor på skruven till stödet
  • Identisk prestanda med alla andra PS5:or
  • Oklart om varianten når svenska marknaden

Läs mer: Gratis Apple TV Plus i 6 månader om du har en Playstation 5

Vikten på Playstation 5 har minskat med 300 gram

Vi säger det redan här innan du läser vidare. Den nya varianten är nästan helt identisk den som säljs på svenska marknaden och har du redan en Playstation 5-konsol hemma  så behöver du inte fundera så mycket. Prestandan är identisk mellan samtliga modeller, versioner och varianter.

Med det ur vägen – vad är egentligen nytt med nya Playstation 5 Digital Edition?

Svaret är att vikten har minskat med ungefär 300 gram och den lilla skruven som håller extraplattan på plats har räfflad sida vid huvudet för bättre grepp. Knappast några banbrytande eller upplyftande förbättringar alltså. Så precis som vi skrev ovan, nästan helt identisk.

Så varför har Sony minskat vikten och vad är grejen med skruven?

Läs mer: Nytt om kommande Playstation VR för PS5 (maj 2021)

Kan vara ett försök att öka marginalerna på Playstation 5

Det vet vi faktiskt inte. Sony har inte bekräftat något officiellt och det spekuleras att företaget dragit ner på vikten genom att minska resursbehovet när Playstation 5-konsolen tillverkas. Allt för att öka marginalerna på den populära modellen.

Att Sony har förbättrat den lilla skruven med räfflat grepp är en välkommen nyhet för den där enda gången som man faktiskt använder den.

Vad tycker du om den lilla skruven? Hade du lika mycket problem att hitta den (utan att kolla i manualen) som vi?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.