Gorilla Glass DX & DX+ kommer till Samsungs mobiler

corning gorilla glass dx dxplus 2021

Corning lanserar ett nytt skydd för kamerorna i moderna mobiltelefonerna. Gorilla Glass som normalt sitter på skärmen för att skydda mot repor kommer snart erbjudas till mobiltillverkare som även vill skydda kamerorna.

  • Nytt glasskydd till kameror i nya mobiltelefoner
  • Låter 98% av ljuset tränga in i kameran
  • Först till Samsungs mobiltelefoner

Läs mer: Corning Gorilla Glass Victus – nytt skyddsglas till din mobiltelefon och surfplatta

Det här är Gorilla Glass with DX och DX+

Corning lanserar ett nytt, förbättrat skydd som ökar reptåligheten och minskar risken för skador på glaset till kamerorna i nya mobiltelefoner.

Det nya skyddet kommer i två varianter – Gorilla Glass with DX och Gorilla Glass with DX+.

Båda är designade för att skydda kamerorna mot repor och stötar, men utan att påverka ljusinsläppet. Skyddsglaset ska också vara designat för att minska diffraktion och inte påverka slutresultatet överhuvudtaget.

Enligt Corning kan Gorilla Glass with DX och Gorilla Glass with DX+ göra att kamerorna släpper igenom 98 procent av allt ljus. Detta genom antireflekterande egenskaper som gör att mer ljus tränger igenom glaset än med traditionella glasskydd.

Det som skiljer DX+ från DX är att den senare har ett repskydd som påminner mer om traditionellt Gorilla Glass medan DX+ är snäppet vassare på den punkten.

Corning menar till och med att Gorilla Glass with DX+ är nästan lika reptåligt som safirglaset som Apple har till kamerorna i iPhone- och iPad-serierna.

Läs mer: Skärmskydd på min iPhone 12 – behöver jag ett skärmskydd?

Samsung är först att använda Gorilla Glass with DX och DX+

Sydkoreanska mobiltillverkaren Samsung blir först med att släppa en mobiltelefon som använder det nya skyddsglaset från Corning.

Det är inte officiellt vilken mobiltelefon som blir först med det nya skyddsglaset.

Samsung var den första tillverkaren att använda Gorilla Glass DX i en annan, tidigare version för smartklockor. Då på Galaxy Watch från 2018, så det är inte helt förvånande att kameraskyddet också är först ut på en Samsung-telefon.

Innan de första, oberoende testerna dyker upp så vet vi inte om Gorilla Glass with DX och DX+ faktiskt lever upp till Cornings påståenden. Artikeln uppdateras med mer information när vi fått de första resultaten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.