Annons

Blockera användare i Google Drive – stoppar trakasserier

Gör det lättare att kontrollera vem som får kontakta dig
Annons

Om du tar emot delade filer till din Google Drive som en form av trakasseri så kan du snart stoppa det beteendet. Enligt Google är en uppdatering till molntjänsten på gång som gör att du kan blockera användare från att dela filer till din Drive.

  • Blockerade användare kan inte kontakta dig via någon Google-tjänst
  • Stoppar delade filer från att vara åtkomliga för blockerade
  • Rullar ut till alla under sommaren och hösten 2021

Läs mer: Nya Google Drive för Desktop är här – ersätter Backup and Sync

Minskar risken för trakasserier via Google Drive

Google vill minska risken för trakasserier via molntjänsten Drive. Därför förbättras tjänsten med stöd för blockering av användare direkt via ett högerklick i webbläsaren.

Funktionen rullar ut under sommaren och hösten 2021 till alla användare, både privata konton och företagskonton.

När en användare blockeras kan denna inte länge dela filer med ditt Drive-konto. Alla filer du delat med den blockerade användaren blir dessutom oåtkomliga för att skydda filerna.

Annons

Google Drive är ett fantastiskt verktyg för att dela filer, samarbeta med andra och skapa en bättre tillverkare i den digitala världen. Men tyvärr finns det aktörer som väljer ett mörkare, mindre önskvärt användningsområde som Google nu försöker stoppa permanent.

När du har blockerat en användare så kan denne inte längre dela filer, och samtidigt inte heller använda andra Google-tjänster för att kontakta dig. Exempelvis vis Hangouts eller Chat.

Läs mer: Allvarlig sårbarhet i Google Drive kan lura användare – riskerar att installera malware

Funktionen är aktiverad som standard för de flesta

Google meddelade redan i maj att stödet för blockering av användare var på gång, men först nu är utrullningen på väg till alla privata- och företagskonton.

För privatanvändare är funktionen aktiverad som standard efter utrullningen. För företagsanvändare kan det vara nödvändigt att aktivera funktionen via IT-administratören först.

Om du vill veta mer om funktionen så kan du läsa på Googles officiella blogg här.