Nya Google Drive för Desktop är här – ersätter Backup and Sync

google drive for desktop 2021

Google har släppt Drive för Desktop. Den nya appen ersätter Backup and Sync samt Drive File Stream för Windows och macOS.

  • Du måste byta app senaste i september 2021
  • Drive för Desktop ersätter två andra appar
  • Enklare att ladda upp och spara bilder

Läs mer: Google Drive File Stream optimeras för Apple M1 och byter namn

En app som ersätter två gamla appar

En av de stora fördelarna med Drive för Desktop är att appen ersätter två andra appar – Backup and Sync samt Drive File Stream.

Målet är att användarna ska få en smidigare och mer praktisk upplevelse när filer ska synkroniseras mellan molnet och datorn.

Bland annat har det blivit enklare att ladda upp fotografier till molnet med Drive för Desktop. Det går nu att välja om de ska sparas till Drive eller på Google Foto.

Läs mer: Allvarlig sårbarhet i Google Drive kan lura användare – riskerar att installera malware

Stöd för externa lagringsenheter

En annan nyhet är att Drive för Desktop har stöd för externa lagringsenheter.

Du kan ansluta både USB-stickor och externa hårddiskar om du vill. När de är anslutna kan Drive för Desktop synkronisera filer till och från enheterna precis som dina interna diskar.

Om du fortfarande använder Backup and Sync så får du aviseringar från Google med information om den nya appen. Och du har inte lång tid på dig att byta till Drive för Desktop.

Redan i september slutar Google ge stöd åt de gamla apparna. Därefter måste du byta oavsett om du vill eller inte. Annars slutar synkroniseringen att fungera.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.