Sök smartare med Bing direkt i SwiftKey på Android

microsoft-swiftkey-search-android

SwiftKey har uppdaterats med stöd för Bing-sökning direkt i tangentbord på Android. Det betyder att du kan göra snabbare sökningar utan att gå till webbläsaren, och funktionen finns att använda i SwiftKey redan idag.

SwiftKey uppdaterats regelbundet med nyheter och förbättringar. Det virtuella tangentbordet är otroligt bra på att förstå vilka ord man försöker skriva, har inbyggt stöd för emojis och gif-bilder, och du kan aktivera flera samtidiga språk om du vill. Och nu kan du även söka på internet direkt via tangentbordet.

Bing-sökningar har testats i mer än en månad av beta-användare. Via en ny knapp på tangentbordet öppnar du en sökruta till Bing. Perfekt om du exempelvis är på Facebook, WhatsApp eller någon annan app – och snabbt vill hitta ett sökresultat att dela med andra. Och för den som undrar varför SwiftKey använder Bing så har det med Microsoft att göra.

SwiftKey ägs nämligen av Microsoft sedan en tid tillbaka. Det vore mycket förvånande om det hade varit Google som förvald sökmotor istället. För det kan du ladda ner Gboard som är det officiella virtuella tangentbordet från Google. När du hittat ett sökresultat som du vill använda kan du antingen skärmdumpa det och beskära bilden, eller dela en länk direkt via appen du använder.

I skrivande stund fungerar sökresultat i SwiftKey med 11 länder: Australien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Spanien, USA och Storbritannien. Notera att Sverige inte finns med i listan, men räkna med att antalet länder utökas inom en snar framtid.


Du kan läsa mer om SwiftKey på den officiella webbsajten. Där hittar du bilder och videoklipp som visar hur tangentbordet fungerar. Du kan också ladda ner SwiftKey direkt från Google Play Store eller Apple App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.