Importera din musik till Spotify – musiktjänsten testar flera förändringar

Spotify Logo

Spotify arbetar med en rad nya funktioner och justeringar till sin musiktjänst. En av dessa är möjligheten att ladda upp musikfiler direkt från din Android-telefon till Spotify.


Fördelen med att kunna ladda upp egna låtar är att du alltid har tillgång till musik som kanske normalt inte finns på Spotify. Och det är perfekt för den som har stora mängder MP3-filer på datorn och vill ta med dem överallt.

Spotify har även börjat experimentera med podcasts och då möjligheten att spara specifika podcasts som du kan lyssna på senare. Tidigare var det inte möjligt att spara podcasts, vilket betyder att man tvingades memorera namnet och söka på den – vilket är tämligen dumt.

Podcasts-sektionen i Spotify-appen har också fått UI-förändringar som gör avsnittsmenyn enklare. När du vill läsa en beskrivning öppnas denna i en ny ruta som är enklare att läsa än tidigare. Inga större saker alltså, men högst välkomna för användarna.

Spotify får omdesignad biblioteksvy

Den sista förändringen som Spotify testar är en omdesignad biblioteksvy. Den har blivit lite enklare och du kan nu svepa horisontellt mellan låtar, låtlistor, hela album och mer. Vyn visar också en låtlista med dina identifierade favoritlåtar, och den ändras över tiden när du använder Spotify.


Exakt när Spotify släpper nyheterna återstår att se. Just nu pågår tester och det kan dröja månader innan vi får officiella lanseringar.

Vill du kunna ladda upp hela bibliotek med MP3-filer till Spotify? Eller kanske gillar du podcasts och föredrar nyheterna där istället? Skriv en kommentar och berätta – vilken av nyheterna är bäst för dig, och är det något annat du saknar i Spotify som du vill ha i framtiden?


Spotify finns att ladda ner till Android och iOS. Du kan även besöka den officiella webbsajten för att läsa mer eller skapa ett konto i webbläsaren.