Spotify Premium förbättras med personligare radiostationer och bättre sök

Spotify Logo

Spotify Premium uppdateras med stora förbättringar för såväl Android som iOS. Det här är en större nyhet som speciellt radiolyssnare lär uppskatta stort.

Navigationen i mobilapparna har blivit enklare mer strömlinjeformad för att göra den smidigare. Söksidan är dessutom optimerad för att lägga mer fokus på ny musik som användarna kan tänkas vilja lyssna på. Bland annat har genrer lagts till högst på sidan.

En större förändring är att alla användare har fått en personligare radiostation som använder algoritmerna från Discover Weekly. I princip kan sägas att radiostationen är en enorm källa av musik som även kan sparas för offline-användning.

De uppdaterade apparna har också ett färre antal flikar på botten av skärmen jämfört med tidigare. Det finns nu bara tre flikar istället för fem: Home, Search och Your Library.

Fliken Browse har slagits ihop med Search medan Radio-fliken har blivit ett val efter att du sökt på en artist i appen.

En tidigare uppdatering till apparna optimerade hur sökfunktionen listade hittade låtar. Istället för att spela alla varianter av en sökt låt så identifierar Spotify en komplett spellista med liknande musik baserad på den sökta låten. Du slipper alltså 17 versioner av samma låt.

De nya apparna har rullat ut via Google Play Store och Apple App Store. Har du redan Spotify sen tidigare uppdateras appen automatiskt. Annars kan du ladda ner den via respektive länk ovan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.