Moto G7 Power avslöjas av FCC – här är detaljerna vi vet idag

moto logo 2018

Moto G7 är en hett efterlängtad mobiltelefon som väntas komma någon gång under 2019. Tidigare modellerna i Moto G-serien har varit extremt prisvärda, och vi hoppas så klart att även nya G7-serien med bland annat Moto G7 Power och G7 Play blir ännu bättre.

  • Flera modeller i Moto G7-serien släpps under 2019
  • Stort batteri på hela 5 000 mAh
  • Använder Android 9.0 ”Pie”
  • Processor är från medelklassen och släpptes sommaren 2018

Eftersom Moto G7-serien inte är officiell än så finns inga bekräftade uppgifter om de kommande mobiltelefonerna. Men tack vare amerikanska FCC har vi åtminstone några intressanta uppgifter att avslöja redan idag.

Sen några dagar tillbaka vet vi att Moto G7 Play får en batteristorlek på bara 2 820 mAh, vilket är en rejäl försämring jämfört med årets Moto G6 Play som har storleken 4 000 mAh. Men där Play-modellen ser ut att tappa så kommer Moto G7 Power som en räddning.

Moto G7 Power ska ha ett batteri på hela 5 000 mAh. Det är väldigt stort med alla mätbara mått, och lär hjälpa även de mest mobilintensiva användarna att ta sig igenom en hel dag. Tyvärr verkar resten av specifikationerna inte lika intressanta som batteriet.

Moto G6
Moto G6 är en utmärkt mobiltelefon med ett riktigt bra pris.

Moto G7 Power använder Android 9.0 ”Pie”

De uppgifter som finns idag om Moto G7 Power pekar på en Snapdragon 632-processor, grafikkretsen Adreno 506 och upp till 4 GB RAM-minne. Det ska även finnas 32 GB och 64 GB lagringsutrymme beroende på variant, och på baksidan sitter en kamera på 12 megapixel med bländaren f/2.0. Framsidan har en snäppet mindre kamera på 8 megapixel och bländaren f/2.2.

Slutligen kan vi nämna att Moto G7 Power anges ha en skärmstorlek runt 6,22 tum och använda Android 9.0 ”Pie”. Just skärmstorleken är ett osäkert kort idag eftersom det inte finns tillförlitliga uppgifter om de exakta måtten. Färgvalen är Blush, Indigo, Silver och Black.

Utifrån processorn kan vi dra några intressanta slutsatser om andra specifikationer i Moto G7 Power. Bland annat stöder Snapdragon 632-processorn upp till LPDDR3-minne, Bluetooth 5.0, NFC, 802.11ac med hastigheter upp till 364 Mbit/s, och USB 3.0. Processorn har inbyggt 4G-modem som klarar maximalt 300 Mbit/s vid nerladdning och 150 Mbit/s vid uppladdning.


Moto G7 Power är inte släppt och all information ovan kan komma att ändras före en officiell lansering. Håll ett öga på den här sidan för mer information när Moto G7 Power och de andra modellerna släpps.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.