Tangentbordet Gboard får inkognitoläge som inte sparar vad du skriver

gboard-beta-icons

Om du använder det virtuella tangentbordet Gboard finns en ny spännande uppdatering att hämta för beta-testarna. Den bjuder bland annat på ett nytt inkognitoläge och uppdaterad design.


Designändringarna handlar om användandet av nya ikoner i applikationen, en något uppdaterad verktygsrad och en ny GIF-knapp. Google har även lagt in en nyhet på tema-sidan med en ”visa mer”-knapp för att presentera fler alternativ. Inget stort alltså, men även små nyheter är välkomna.

Större och mer uppskattat är nog inkognitoläget som när det är aktiverat betyder att inget som skrivs sparas i applikationens historik. Funktionen har varit tillgänglig för alla med Android O men kommer nu även till Android 6.0 ”Marshmallow” och Android 7.0 ”Nougat”.

Om du vill se nyheterna på din egen telefon kan du besöka Gboard på Google Play Store och skrolla ner på sidan till alternativet om att bli beta-testare. Följ instruktionerna som visas på skärmen, de är få och det tar bara någon minut att bli beta-testare.

Gboard kan vara en av de absolut bästa virtuella tangentborden för Android och vi har tidigare skrivit om hur mycket vi tycker om applikationen. Den som opponerar sig för att det är Google som står bakom applikationen kan vara lugn, företaget läser inte vad du skriver för att använda det i reklamsyften. Påstår de i alla fall.


Tangentbordet släpptes initialt till iOS i maj 2016 och det dröjde hela sju månader innan en version släpptes till Android. Efter lanseringen har Gboard visat sig mycket populär hos användarna med fler än en miljon fyr- eller femstjärniga betyg. Snittbetyget på Google Play Store är 4,2 i skrivande stund vilket får sägas vara bra.